Barcelona

La filla de Benet i Jornet recorda el seu pare abans de l'Alzheimer en un llibre

A "Papitu. El somriure sota el bigoti", Carlota Benet recupera la figura del dramaturg abans de l'Alzheimer

Actualitzat

"Papitu, el somriure sota el bigoti" és un llibre inèdit sobre el dramaturg Josep Maria Benet i Jornet escrit en primera persona per la seva filla, Carlota Benet.

El llibre descobreix anècdotes, vivències i complicitats entre pare i filla que permeten veure la faceta més íntima d'uns dels autors cabdals de la dramatúrgia catalana contemporània i pare de les primeres sèries d'èxit de TV3. Una història que aquests últims anys s'ha vist marcada per l'Alzheimer que la seva filla relata amb molta tendresa.

"Ell està una mica en el seu món, canta si li cantes, mirem vídeos de gatets al You Tube, li poso fragments de les seves pel·lícules preferides i va passant."

El vestíbul de l'Institut del Teatre de Barcelona s'ha convertit en un rèplica del passadís del pis de Benet i Jornet a Barcelona, on tenia part de la seva biblioteca, els cartells de les obres de teatre i els premis aconseguits en una carrera de més de 50 anys

"Per a ell caminar pel seu passadís i veure tot el que havia fet, amb tots els seus premis...  Anava dient: 'Nena, ho he fet jo això? Sí que sóc important.'"

Tots aquests cartells formen part de la donació que Carlota Benet a fet a l'Institut del Teatre de Barcelona
ARXIVAT A:
LiteraturaTeatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut