El president de la Rada Suprema, Aleksandr Turtxínov, a la sessió plenària.
Aleksandr Turtxínov: "S'ha reprès la fase activa de l'operació antiterrorista." (Foto: Reuters)
Kíev

La fi de la treva dóna pas a combats intensos entre l'exèrcit i els rebels a Donetsk

Enfrontaments entre l'exèrcit i els rebels després que Poroixenko donés per acabat l'alto el foc

RedaccióActualitzat

Tot just acabada la treva unilateral decretada per Kíev, s'han reprès els enfrontaments entre les tropes del govern ucraïnès i les milícies prorusses a prop de Donetsk. Des de primera hora d'aquest matí hi ha combats intensos a les localitats de Marinka i Kárlova. Aquestes dues poblacions són a menys de 20 quilòmetres de Donetsk, una ciutat de gairebé un milió d'habitants, controlada pels separatistes prorussos des de fa més de dos mesos.

El president de la Rada Suprema, Aleksandr Turtxínov, ha afirmat al començament del ple: "Aquest matí s'ha reprès la fase activa de l'operació antiterrorista. Les nostres forces armades intensifiquen els atacs a les posicions fortificades dels terroristes."

Unes hores abans, el president ucraïnès, Petró Poroixenko, ha anunciat la fi de l'alto el foc decretat fa deu dies a l'est del país. Ho ha anunciat en un missatge televisat, en què ha llançat una advertència clara als separatistes prorussos. Diu que té la intenció d'alliberar els territoris controlats pels rebels i que les seves forces els atacaran per aconseguir-ho. Ha lamentat que l'oportunitat del pla de pau que havia proposat no s'hagi aprofitat, per culpa, ha assenyalat, de les accions criminals dels separatistes que han violat constantment l'alto el foc.

De tota manera, Poroixenko no renuncia al seu pla de pau. També ha volgut tranquil·litzar la població civil de l'est assegurant que mai utilitzaran la força contra ells, i als qui abandonin el combat armat els ha promès una amnistia.

 

 

Anar al contingut