La fi de la mascareta al transport públic s'aprovarà el 7 de febrer

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, explica que continuarà sent obligatòria a centres sanitaris i sociosanitaris, com ara farmàcies i òptiques

RedaccióActualitzat

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que el Consell de Ministres de dimarts 7 de febrer aprovarà l'eliminació de la mascareta al transport públic.

Darias ha avançat que plantejarà que deixi de ser obligatori dur-la dins el metro, autobusos, taxis i trens en una reunió del Consell Interterritorial de Salut la setmana vinent i que ho elevarà a la reunió setmanal del govern espanyol la següent.

A partir d'aquí, l'aixecament de l'obligació entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), previsiblement, l'endemà de la seva aprovació.

Darias ha remarcat que la decisió es pren seguint els criteris dels experts i davant la situació epidemiològica actual, que és molt estable.

La titular de Sanitat ha concretat que la mascareta continuarà sent obligatòria a centres sanitaris com hospitals i centres de salut, i sociosanitaris, com ara òptiques, farmàcies o clíniques dentals.

Pel que fa a l'ús obligatori de mascareta a l'avió, la ministra de Sanitat no n'ha donat detalls.

La mascareta va deixar de ser obligatòria als exteriors fa gairebé un any, el 10 de febrer del 2022. Dos mesos després, el 20 d'abril, també va deixar de ser obligatòria en interiors, menys en centres sanitaris i transport públic.

 

 

 

ARXIVAT A:
SalutTransport públicCovid-19
Anar al contingut