Barcelona

La festivitat de Halloween supera la tradició de Tots Sants pel que fa a representació a la xarxa, tot i que també té més detractors

És el que es desprèn de l'informe elaborat per la consultoria Sibilare per a Catalunya Ràdio que ha mesurat la presència de cadascuna d'aquestes dues celebracions a Internet durant l'última setmana

RedaccióActualitzat

Halloween guanya per golejada

Es parla 12 vegades més de Halloween que de Tots Sants. Aquestes són les proporcions que es desprenen dels més de 213.000 impactes que s'han recollit durant l'última setmana a Internet al voltant d'aquestes dues celebracions.

D'aquest total, la immensa majoria, 200.000 impactes, fan referència a la celebració nord-americana, mentre que només uns 17.000 fan referència a la tradició de Tots Sants i la Castanyada.

Les carbasses reben més crítiques que les castanyes

Una anàlisi del contingut dels impactes que generen a les xarxes aquestes dues celebracions també permet veure que Halloween genera més rebuig que la festivitat de Tots Sants.

En aquest aspecte, però, les proporcions són petites. La festivitat nord-americana genera un sis i mig per cent de comentaris negatius del total, mentre que la festivitat autòctona genera un 2,3 per cent de comentaris negatius del total.

Què es critica de cadascuna de les celebracions?

Dels comentaris negatius que rep la celebració de Tots Sants, en general fan referència al preu dels panellets, al cost dels funerals i als accessos als cementiris i les cues que s'hi formen cada any, sobretot l'1 de novembre.

I pel que fa als de les celebracions de Halloween, es critica la importació d'aquesta celebració des dels Estats Units, la presència de gent disfressada al carrer i la convivència difícil d'aquesta celebració amb la de la castanyada, que consideren pròpia i més tradicional.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut