Pallassos per la Llibertat a la Festa del Nas a Sant Vicenç dels Horts
Pallassos per la Llibertat a la Festa del Nas a Sant Vicenç dels Horts
Sant Vicenç dels Horts

La Festa del Nas: així és com Pallassos per la Llibertat celebra el 12 d'octubre

L'impulsor, Jordi Pessarrodona, tria Sant Vicenç dels Horts per fer el primer acte i reivindicar la llibertat dels presos, exiliats i represaliats

Actualitzat

Neix Pallassos per la Llibertat, una associació que impulsa Jordi Pessarrodona i que aquest divendres s'ha estrenat a Sant Vicenç dels Horts, el poble d'on va ser alcalde Oriol Junqueras. Han volgut "rebatejar" el 12 d'octubre com el Dia del Nas.


Ha estat una tarda de circ a Sant Vicenç dels Horts. El col·lectiu Pallassos per la Llibertat, amb el suport de l'associació Free Junqueras, han ofert dues hores d'espectacle a l'aire lliure, per a tots els públics.

 


Jordi Pessarrodona, el pallasso i regidor perseguit per fer-se una foto a les portes del Departament de Governació el 20 de setembre de l'any passat amb un nas vermell al costat d'un guàrdia civil, explica que s'ha de denunciar la retallada de drets i llibertats socials individuals i col·lectives que s'està vivint.

 

"Nosaltres continuarem treballant als mateixos barris que havíem treballat, i continuarem treballant per a tothom, sense distincions i sense demanar si voten una cosa o una altra. Els pallassos sempre posarem humor allà on no n'hi ha."

"Aquesta és una festa i una festa és per a tothom. És una festa integradora, transversal, per a tothom."

 

 

Abans de començar s'ha fet un minut de silenci per les víctimes dels aiguats de Mallorca.

Després han actuat diversos d'artistes, cadascú amb el seu estil particular. Com diu la pallassa Victòria Alcaraz, "Vikisuà", tots els dies són bons per riure.

"Un dia sense riure és un dia perdut, i avui també és bo per riure, com cada dia."

 

 

L'alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich, considera que l'acte és festiu i reivindicatiu alhora.

"És una festa, com diuen els pallassos, Nas-ional, i amb aquesta simpatia, i aquest doble sentit, aquest doble joc, aquesta festa Nas, és una festa adreçada als més petits, als de cor jove, als de cor net, per somriure i fer del somriure un gest solidari amb els presos, els represaliats, els exiliats i exiliades, i totes aquelles persones no només representants polítics i de la societat civil que tenen més visibilitat, sinó per a tantes persones que estan patint la mà dura de la repressió."

 

 

Manuel Calero, "Lolo", membre de l'associació Free Junqueras, considera que és una experiència per repetir, dedicada als fills dels represaliats però oberta a tothom.

"Estem donant vida a Sant Vicenç amb aquest acte que s'hauria de fer més sovint, no només a nivell polític, sinó que s'ha de fer per riure perquè avui m'ho estic passant com un pallasso."

La festa ha reunit una quinzena de pallassos del país com Tortell Poltrona, Pep Callau, Claret Clown, Pallasses per la República o la Companyia Filigranes, entre altres.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut