Barcelona

La Feria de Abril tanca amb menys ingressos i menys visitants

La Feria de Abril de Catalunya ha arribat aquest diumenge al seu punt final, en una 37a edició que ha estat marcada pel bon temps i per la coincidència amb el pont del Primer de Maig. Tot i això, ha estat una de les edicions més fluixes. Els comerciants calculen que han venut un 30% menys. L'entitat organitzadora, la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (Fecac), no dóna dades de participació però reconeix que la fira ja no és el que era. Aquesta edició d'enguany s'ha caracteritzat per la multiculturalitat, amb la instal·lació d'una haima marroquina i l'afluència de cada cop més públic llatinoamericà.

Actualitzat

La iniciativa d'instal·lar una haima a la Feria de Abril de Catalunya ha estat un nou pas en la cada cop més marcada multiculturalitat del certamen, un cop que en l'edició de l'any passat ja hi fossin presents algunes parades llatinoamericanes, gestionades per l'associació d'immigrants llatinoamericans Fedelatina.

Enguany, a la haima, que ha estat dirigida per marroquins residents a Catalunya i que ha comptat amb la col·laboració del govern del Marroc, s'han pogut degustar menjars tradicionals, com ara els coneguts xauarmes o el cuscús. A més, també ha estat espai per poder beure un te o un cafè.

La 37a edició de la Feria de Abril de Catalunya tanca després de més de 240 hores de ball, 3.100 quilos peix fregit i "finitos". Ha estat, però, una de les edicions amb menys assistència de públic i amb menys ingressos. Els comerciants calculen que han venut un 30% menys, que l'any passat.

A l'espera de saber el nombre exacte de visitants, des de la Feria reconeixen que ja no és el que era. I per aconseguir més afluència de públic han decidit que de cara a l'any que ve s'obriran més casetes d'empreses privades per suprimir les baixes d'algunes entitats i, a més, també es pensa convidar noves comunitats de nouvinguts com s'ha fet aquest any amb equatorians i magrebins.

Anar al contingut