Barcelona

La Federació Catalana d'Apartaments Turístics qualifica la nova normativa de "brindis al sol"

La Federació Catalana d'Apartaments Turístics ha mostrat el seu desacord amb la nova normativa aprovada pel govern per regular el sector, que obligarà els propietaris, entre altres coses, a obtenir una llicència municipal. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el president de la Federació, Lluís Torrent, ha assegurat que la normativa generarà més problemes que no pas solucions. "Un decret que controli, efectiu, sí; un brindis al sol, no", ha afirmat, contundent, Torrent.

Actualitzat
El decret per regular els apartaments turístics no agrada al sector. El president de la federació catalana del sector, Lluís Torrent, ha carregat contra la normativa i ha fet referència al districte de Ciutat Vella de Barcelona, on es concentra un gran nombre d'apartaments d'aquest tipus.

"Si fins ara es queixaven que hi havia massa apartaments turístics a Ciutat Vella, a partir d'ara que es calcin", ha assegurat Torrent, que ha pronosticat "un desgavell" en aquest districte.

Torrent també ha insistit que els ajuntaments no podran assumir la despesa i el personal que els suposarà aplicar el reglament. I ha posat l'exemple d'Empuriabrava, a l'Alt Empordà, on hi ha 7.000 apartaments turístics. Per tot plegat, Torrent ha reclamat que el govern es torni a reunir amb el sector per trobar una normativa realment efectiva i coherent.

Només un 5% del mig milió d'habitatges turístics que hi ha a Catalunya estan censats actualment. És per això que el govern ha aprovat un decret per acabar de regular els apartaments turístics que pretén fer aflorar els que estan sense registrar.

Les novetats més destacades són que tots els propietaris que lloguin un habitatge per a un termini igual o inferior a tres mesos n'hauran de demanar una autorització a l'Ajuntament, i que les autoritats municipals podran decidir si aquesta autorització serà una llicència o si s'emprarà alguna altra fórmula. A més, les comunitats de veïns podran vetar que hi hagi habitatges d'ús turístic al seu bloc.




Anar al contingut