Hospitalet de Llobregat

La FEDAIA alerta que sense subvencions no podrà atendre més de 4.000 infants

L'eliminació de les ajudes econòmiques a les ONG podria posar en perill la supervivència de moltes entitats catalanes. És el cas de la Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (FEDAIA) que alerta que si no reben les ajudes no podran atendre l'increment de la demana d'atenció a menors amb risc d'exclusió que ha portat la crisi. Actualment, la federació agrupa 71 entitats i ofereix més de 140 serveis a més de 4.000 infants i joves que es troben en situació de risc social o desemparament.

Actualitzat
La FEDAIA, que treballa amb nens i adolescents en risc d'exclusió social, alerta que, si l'ordre del Ministeri tira endavant, les ONG poden tenir molts problemes per mantenir-se. El president de la federació, Jaume Clupés, assegura que la manca d'ajudes econòmiques comportaria "un desgavell important, hauríem de reduir personal i les entitats haurien de retallar els seus programes socials". A la FEDAIA treballen un total de 1.500 treballadors del camp de l'educació social.

Des d'Esquerra Republicana (ERC) són optimistes i veuen a prop una solució. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha dit aquest divendres a "El matí de Catalunya Ràdio" que estan molt a prop d'aconseguir un acord amb el govern espanyol per retirar aquesta ordre que preveu que les ONG catalanes no rebin aquest any el 0,7% de l'IRPF que els contribuents destinen a fons socials.


Anar al contingut