El president de la Reserva Federal, Jerome Powell (Reuters/Elizabeth Frantz)

La Fed apuja els tipus d'interès 0,25 punts i frena l'alça per la moderació de la inflació

Aquest dijous també hi haurà la reunió del Banc d'Anglaterra i el Banc Central Europeu per revisar a l'alça els tipus d'interès

RedaccióActualitzat

La Reserva Federal dels Estats Units ha tornat a apujar els tipus d'interès, però ho ha fet a un ritme més moderat que el dels darrers mesos.

D'aquesta manera, pugen 0,25 punts i se situaran en un rang objectiu d'entre el 4,5% i el 4,75%, la xifra més alta des del setembre del 2007.

Al desembre la Fed ja va començar a aixecar el peu de l'accelerador i va apujar els tipus d'interès mig punt, fins al 4,5%. Les tres alces anteriors van ser de tres quarts de punt per intentar dominar la inflació més alta des de la dècada dels 80.

"Els indicadors recents apunten a un creixement modest de la despesa i la producció. Els augments d'ocupació han estat sòlids en els últims mesos i la taxa d'atur s'ha mantingut baixa. La inflació s'ha reduït una mica, però es manté elevada", apunta la Fed en un comunicat.

Així mateix, assegura que "la guerra de Rússia contra Ucraïna està causant enormes dificultats humanes i econòmiques i està contribuint a augmentar la incertesa mundial", motiu pel qual el Comitè està "molt atent als riscos d'inflació".

Amb tot, preveuen que "els augments continus del rang objectiu seran adequats per assolir una posició de política monetària prou restrictiva per retornar la inflació al 2%".

El president de l'organisme, Jay Powell, ho ha argumentat així en una roda de premsa:

"Es fa difícil assumir el risc de fer massa poc i adonar-nos d'aquí a 6 o 12 mesos que vam estar a prop, però que no vam aconseguir acabar la feina i veure com la inflacció ressorgeix i ens hi hem de tornar a posar. Seria molt prematur declarar la victòria o pensar que ja ho hem aconseguit. Ho hem de veure... el nostre objectiu per descomptat és rebaixar la inflació."

Aquest dijous també hi haurà la reunió del Banc d'Anglaterra i el Banc Central Europeu per revisar a l'alça els tipus d'interès per combatre la inflació, que continua sent el seu principal maldecap. En el cas europeu la pujada podria ser de 50 punts bàsics.

ARXIVAT A:
Estats UnitsBanca
Anar al contingut