ESPANYOL

La feblesa defensiva i l'arbitral martiritzen l'Espanyol al Wanda (3-1)

Ni un gran gol de Darder evita una nova derrota dels de Machín, amb moltes queixes sobre Gil Manzano i el VAR

Oriol VidalActualitzat

Al Wanda, Machín ha seguit fidel a l'onze de la Lliga amb l'entrada de Javi López per Pedrosa, mentre en atac ha mantingut Wu Lei al costat de Ferreyra. Tot amb un doble objectiu: per una banda, pressionar la sortida de Mario Hermoso, que s'ha enfrontat per primer cop el seu exequip; per l'altra, mirar de generar dubtes als matalassers. Simeone ja ha començat la revisió habitual del seu esquema: avui ha reubicat Saúl com a lateral esquerre en lloc d'un dels grans fitxatges del curs, Lodi. Tot més o menys controlat fins al quart d'hora, quan aprofitant una lesió de Naldo, Morata s'ha quedat tot sol davant Diego López i amb tot a favor ha creuat massa el seu xut. Dídac ha entrat pel brasiler i s'ha ubicat com a lateral esquerre.

La reacció periquita ha arribat als 20 minuts. Un mal refús de la defensa matalassera a centrada de Víctor Gómez ha servit una ocasió franca a Wu Lei, però el xut potent i ajustat del xinès ha sortit fregant el pal dret de la porteria blanc-i-vermella. A partir d'aquest moment, l'Espanyol ha controlat molt millor els locals, avançant la pressió. I així ha arribat, precisament, el 0 a 1: Víctor Sánchez ha interceptat una passada de Thomas, ha retallat i enviat cap a Darder, i el balear ha deixat anar una canonada a mitja alçada impossible fins i tot per a Oblak. Tot un cop sobre la taula... però el destí erràtic de l'Espanyol aquest curs ha tornat a aparèixer just abans del descans. David López no ha fet bé el fora de joc en una passada en profunditat cap a Morata i el madrileny ha fet una centrada xut en semierrada que Correa ha rematat de cap sobre la línia. Tot i que Gil Manzano ha invalidat l'acció en un principi, el VAR ha sentenciat: gol... i tot l'Espanyol cap a vestidors remugant. Molt ingrat per als de Machín.

Encara ho hauria pogut ser més a la represa. Mateu Lahoz, l'encarregat del VAR, ha obligat Gil Manzano a revisar com a possible penal a Felipe una falta evident del central brasiler a David López. Fins a cinc minuts d'increïble estudi li han calgut a l'àrbitre per decidir-se. I tot plegat ha exasperat l'Espanyol, que ha desaparegut. Després d'un avís de Saúl salvat per Diego López, una contra conduïda per Vitolo en el 57 l'ha culminada molt bé Morata, més ràpid que els tres centrals periquitos, per fer el 2 a 1. Setè gol en set partits consecutius del davanter madrileny, al qual ha reaccionat Machín amb l'entrada de Campuzano per Wu Lei i de Melendo per Víctor Sánchez. I l'intent ha acabat avortat, de nou, per decisió arbitral. Una falta que hauria pogut suposar l'expulsió de Thomas per una entrada sobre Víctor Gómez ha acabat amb un gol de David López en el 86, anul·lat per una falta prèvia molt justeta de Bernardo sobre Koke. A la falta d'encert periquito s'hi ha sumat el tercer gol, a la contra, després d'una passada de Diego Costa a Koke. 3 a 1: ràbia i desencís.