Barcelona

La FAVB espera que la "T-11" generi més de 15.000 viatges gratuïts cada dia

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) preveu que la iniciativa "T-11", consistent a regalar la targeta T-10 acabada perquè algú l'aprofiti el temps que resta des de la desena validació, permeti que es realitzin més de 15.000 viatges gratuïts cada dia. A més d'expressar una crítica a la pujada del transport públic, la "T-11" pretén fomentar la solidaritat en un moment de crisi i posar en marxa sistemes d'ajuda mútua.

RedaccióActualitzat
Els càlculs de la FAVB són que, si només una de cada deu de les 150.000 persones que cada dia acaben la targeta la lliura a algú perquè aprofiti el temps que resta des de la seva desena validació, es poden realitzar més de 15.000 viatges gratis, 2.000 més que els que sumen aquells que es colen al metro.

En la presentació de l'aplicació, el promotor de la iniciativa, Joan Maria Soler, ha assegurat que "la T-11 tindrà un efecte real en el transport públic i serà una mesura de pressió perquè l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) reaccioni, s'adoni de com n'és d'impopular la seva mesura de pujada tan abusiva del transport i la rectifiqui".

En només dues setmanes, més de 216.000 persones han visitat el blog on s'explica què és la "T-11" i en què consisteix la iniciativa. Malgrat aquesta bona acollida, l'ATM encara no s'ha posat en contacte amb la FAVB, un fet que Soler interpreta com que "és difícil avortar aquesta iniciativa perquè és absolutament legal".

Una funcionalitat en l'aplicació Incidències 2.0

Jordi Herrera, del grup d'investigació Senda de la UAB, creador de l'aplicació per a mòbil Incidències 2.0 per informar de problemes a la xarxa de transport, ha explicat que ha estat relativament "senzill" incloure-hi una funcionalitat que permet saber si a la zona en què et trobes hi ha una "T-11" activa. L'aplicació Incidències 2.0 es pot descarregar gratuïtament en telèfons amb cobertura d'internet Android i iPhone. El GPS del mòbil permet conèixer la posició de la targeta.

El vicepresident de Transports i Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, ha manifestat que accions com aquesta ja "s'han vist en les zones blaves" i ha afegit que cal "ser conscients que el transport públic ens costa molts diners i que el cost del bitllet relacionat amb el cost total del transport públic és molt deficitari".

La T-10 és la targeta més utilitzada en el transport metropolità de Barcelona i també la que més ha incrementat el seu preu aquest any, un 12%. És una targeta multipersonal i integrada que permet tres transbords durant una hora i quart en una zona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut