Roma

La FAO defensa el potencial alimentari dels insectes per lluitar contra la fam

La FAO, l'organització de l'ONU per a l'Alimentació i l'Agricultura, veu "grans oportunitats" en la cria d'insectes, sobretot per fer-ne pinso, i destaca que són un font important de nutrients, rics en proteïnes i accessibles fàcilment.

RedaccióActualitzat
La FAO, l'organització de l'ONU per a l'Alimentació i l'Agricultura, veu "grans oportunitats" en la cria d'insectes per lluitar contra la fam. No es tracta d'alimentar-se directament d'insectes, que també és una opció, sinó d'aprofitar el potencial que tenen, sobretot per fer-ne pinso. "No estem dient que la gent ha de menjar cuques, sinó que els insectes són només un dels recursos que ens ofereixen els boscos i que està pràcticament per explotar-ne el potencial com a aliment i, sobretot, com a pinso", ha afirmat en una conferència a Roma la directora d'Economia, Polítiques i Productes Forestals de la FAO, Eva Müller.

Segons l'estudi que ha presentat, el contingut en ferro de les llagostes és més alt que el de la carn de vacum. Com a avantatges d'aquest recurs, ha citat que la cria d'insectes evitaria la sobreexplotació forestal o que és més eficient -produeixen menys emissions de metà, gasos d'efecte hivernacle i fems-. També es diu que, com que són de sang freda, no fan servir energia alimentària per mantenir la temperatura corporal. De mitjana, es necessiten dos quilos de pinso per produir un quilo de carn d'insecte. En canvi, per obtenir la mateixa quantitat de carn de vaca es requereixen vuit quilos de pinso. Des de la FAO pensen que la producció industrialitzada de pinso d'insectes per alimentar el bestiar permetria substituir la farina de peix.

Els insectes formen part de la dieta tradicional d'almenys 2.000 milions de persones. Els més consumits són els escarabats, seguits de les erugues, abelles, vespes, formigues, saltamartins, llagostes i grills.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut