Washington

La família de Martin Luther King enceta una batalla legal per l'herència

El nom del pastor baptista i líder de les reivindicacions pels drets civils Martin Luther King torna a l'actualitat per qüestions ben allunyades del seu famós somni. Els seus fills han obert un procés judicial per la seva herència. Dos dels descendents han denunciat un tercer germà per amagar-los informació i fer servir l'herència compartida per a qüestions personals. Segons els demandants, Dexter, que és el marmessor del seu pare, ha utilitzat com ha volgut els fons del llegat de Luther King i no els en vol donar comptes.

Actualitzat
La família de Martin Luther King ha començat una batalla legal per la seva herència. Dos dels fills del qui va ser líder nord-americà en defensa dels drets civils han presentat una demanda judicial contra un tercer germà, a qui acusen d'amagar-los informació i de fer servir l'herència compartida per qüestions personals.

Bernice King i Martin Luther King III, fills del líder afroamericà, demanen al seu germà Dexter que reti comptes sobre el patrimoni del seu pare. En la demanda, al·leguen que el seu germà s'ha negat a proporcionar-los informació sobre les operacions que s'han fet amb l'herència del seu pare.

Dexter és el marmessor del llegat del seu pare, és a dir que té cura de complir i d'executar la seva darrera voluntat, però segons els germans ha fet servir una "part substancial dels fons de les propietats per al seu ús personal" sense avisar els seus germans.

L'advocat dels demandants afirma que "Martin i Bernice volen saber el que està passant amb el llegat de Martin Luther King". En la demanda, els dos germans assenyalen, a més, que Dexter va agafar diners del patrimoni de la seva mare, Coretta Scott King. A la demanda consta que Bernice és l'administradora de les propietats de la seva mare, i que per tant té dret a rebre "immediatament" els fons transferits per Dexter.

Martin Luther King va ser assassinat el 4 d'abril del 1968 a Memphis, Tennessee, i la seva viuda va administrar-ne el llegat fins que va morir, l'any 2006. Yolanda King, la filla gran de Luther King, va morir l'any passat. Dexter té un mes per respondre a la demanda.
Anar al contingut