Santiago Sánchez, amb el carro que porta en el periple a peu fins a Qatar
Santiago Sánchez, amb el carro que porta en el periple a peu fins a Qatar (Europa Press / Ajuntament San Sebastián de los Reyes)
Madrid

La família de l'espanyol que anava a peu a Qatar confirma que està retingut a l'Iran

El rastre de Santiago Sánchez, que anava a peu cap al Mundial de Qatar, es va perdre després de travessar la frontera entre l'Iraq i l'Iran

Santiago Sánchez Cogedor, l'espanyol desaparegut quan anava a peu al Mundial de Qatar, està retingut a l'Iran, segons ha informat el Ministeri d'Afers Estrangers a la seva família i han confirmat fonts diplomàtiques.

L'aventurer, del qual es va perdre la pista el 2 d'octubre, està bé de salut.

El personal diplomàtic espanyol ha demanat visitar-lo "com més aviat millor" i està fent gestions perquè l'alliberin.

Els familiars han dit que la informació rebuda els ha deixat més tranquils.

Cap acusació contra l'aventurer

La germana de Sánchez, Natalia, ha explicat que no hi ha cap imputació ni càrrec contra ell. "Simplement, passava per allà. No té res a veure amb res", ha comentat a l'agència EFE.

El mitjà privat Iran International, amb seu a Londres, i el grup opositor kurdoiranià Hengaw Organization for Human Rights van informar aquest dimecres que l'aventurer va quedar detingut després de visitar la tomba de Jina Amini, la jove morta després de ser detinguda per no dur el vel ben posat.

Segons les seves fonts, està empresonat al centre de detenció de la intel·ligència iraniana a Sanandaj.

La família ha dit que no els han confirmat el parador exacte d'aquest seguidor de la selecció espanyola de futbol i confien que quedi en llibertat aviat.

Sánchez Cogedor, veí d'Alcalá de Henares, ha fet a peu un recorregut d'uns 11.000 quilòmetres des d'Espanya, un periple que ha explicat a través d'Instagram. La destinació final era Doha, que acollirà el Mundial de futbol entre el 20 de novembre i el 18 de desembre.

El 2 d'octubre és quan el seu entorn va rebre per última vegada un missatge seu.

ARXIVAT A:
IranMundial Qatar 2022
Anar al contingut