Minut de silenci per l'adolescent de Sallent (ACN/Mar Martí)

La família de l'adolescent de Sallent: "No es deia Iván, es deia Alana"

Els pares agraeixen en una carta el suport rebut i demanen que no es faci "bandera política" del cas

RedaccióActualitzat

La família de l'adolescent que es va suïcidar a Sallent ha enviat una carta a "La Vanguardia". L'acaben amb lletres majúscules, deixant clar que "no es deia Iván, es deia Alana".

Amb aquesta frase, la família dona per tancat un dels aspectes controvertits del cas. 

La carta la inicien amb un agraïment als mitjans de comunicació per haver-se fet ressò del que anomenen "la tragèdia". Però també aprofiten per denunciar que s'hagin fet públiques informacions que qualifiquen de "poc veraces, infundades i fins i tot contradictòries".

Ho atribueixen, en part, al fet que no s'han utilitzat les fonts adequades, les que coneixen el cas de primera mà. Expressen que això el que els ha provocat és encara "més dolor". 

També que, per evitar-se justament més dolor i per "respectar la memòria i la intimitat de les menors", no tenen previst atendre els mitjans. Hi afegeixen que no donen validesa a les declaracions que puguin fer les persones que no estiguin autoritzades per la mateixa família, i demanen que ningú faci "bandera política" del cas.

A la carta no es fa referència de les situacions que vivia l'adolescent en l'entorn escolar, ni tampoc hi expliquen el contingut de les cartes que van deixar escrites abans del suïcidi. Se sap, però, que l'adolescent hi revelava que es qüestionava la identitat de gènere.

Recordem que dos dies després dels fets, Educació va activar la unitat de tractament de la violència a l'institut on estudiaven les víctimes. 

Tot plegat són informacions que formen part de la investigació judicial, que continua oberta.

ARXIVAT A:
MenorsAssetjament escolar
Anar al contingut