Sabadell

La família de la dona assassinada fa 12 anys no entén que el sospitós continuï lliure

Malgrat els indicis que el vinculen amb la mort de la dependenta d'una sabateria de Sabadell, la jutge ha decidir mantenir el sospitós en llibertat

Quim BalaguerActualitzat

La setmana passada, els Mossos d'Esquadra anunciaven que havien resolt un crim comès fa 12 anys a Sabadell i havien detingut el presumpte responsable. Dies després, i per desesperació dels familiars de la víctima, l'home continua en llibertat i no pesa contra ell cap ordre de presó.

Ana María Milán va morir el 28 de febrer de 2007,  a la rebotiga d'un sabateria de la capital vallesana on treballava com a dependenta. Va passar al vespre, poc abans de tancar. La investigació dels Mossos va quedar com un "cas fred", és a dir, sense línies a investigar i sense resoldre.

 

L'escenari del crim de fa 12 anys, al carrer Sol i Padrís

 

Però 12 anys després, nous indicis han permès a la policia resoldre el cas i detenir el presumpte responsable del crim, un lampista de 68 anys veí de Sabadell, que el dia dels fets havia treballat a la botiga.

 

En llibertat

Després de detenir-lo, els mossos el van posar a disposició de la jutge que, després de prendre-li declaració, el va deixar en llibertat amb mesures cautelars de retirada de passaport, prohibició de sortida del territori nacional i compareixences setmanals,.

Dimecres d'aquesta setmana, l'investigat va tornar a comparèixer als Jutjats de Sabadell, on es van practicar tres declaracions testificals. Després de les diligències i d'acord amb la Fiscalia, la jutge va ratificar la llibertat provisional.

Només l'acusació particular, que representa la família de la víctima, va sol·licitar la modificació de la seva situació personal i l'ingrés a la presó. Els familiars no entenen que la jutge afirmi que hi ha indicis que l'incriminen, però que el fiscal no demani l'ingrés a la presó. 

 

Cándido i Encarna Milán, germans de la víctima

 

L'investigat ha negat davant del jutge que tingui res a veure amb l'homicidi i no s'explica com és que hi ha una empremta dactilar seva en un tiquet de compra trobat al del moneder de la víctima. Tampoc es reconeix en la gravació d'una càmera de seguretat que aparentment el situa prop de la sabateria a l'hora que es va cometre el crim.

Els Mossos el qualifiquen com una persona agressiva amb predisposició a l'assetjament sexual a dones, arran de les declaracions que els han fet testimonis del seu entorn. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut