collaret i arracades de maragdes i brillants de la família Franco que s'ha subhastat a Christie's
Joies de la família de Franco subhastades a Londres (Christie's)

La família de Franco es ven dues joies per 168.000 euros en una subhasta

La casa de subhastes de Londres havia posat a la venda tres joies i dues han obtingut comprador

Laura GalánActualitzat

La família del dictador Francisco Franco havia tret tres peces de joieria a subhasta: un collaret, unes arracades i un anell.

La casa Christie's les va incloure en un paquet de més de 300 joies que va anomenar "Joies importants", tot i que no en detallava l'origen familiar.

Aquest dimecres s'ha fet la subhasta i de les tres joies (que sortien per una quantitat de 400.000 euros en total) i se n'han venut dues, el collaret i les arracades. En total s'han pagat 168.000 euros.

L'anell, amb un diamant de talla marquesa de 19,24 quirats, no ha trobat comprador.

Anell de diamants valorat entre 140.000 i 210.000 euros (Chrisite's)

La casa de subhastes ha venut el collaret d'art decó amb cinc maragdes de caboixó en forma de pera i diamants per 117.309 euros. Aquest lot sortia amb un preu estimat d'entre 93.000 i 140.000 euros.

Les arracades, de Cartier, també de maragdes de caboixó i diamants, tenien un preu de partida d'entre 41.000 i 58.000 euros i s'han venut per 51.300.

Aquestes dues joies les havia lluït la filla única del dictador, Carmen Franco, que va morir el desembre del 2017. Tenia set fills a qui va deixar un llegat milionari.

Els set nets de Franco es van repartir  una fortuna d'entre 500 i 600 milions d'euros entre edificis d'habitatges, oficines i aparcaments.

Quan es va saber que se subhastaven les joies, l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica va presentar davant del Ministeri d'Exteriors una petició perquè esbrinés si aquestes peces van formar part en algun moment del Patrimoni de l'Estat i si van ser sostretes pel dictador o els seus cercles pròxims.

 

ARXIVAT A:
Francisco Franco
Anar al contingut