L'actor nord-americà Bruce Willis, fa un any en una gala (Europa Press)

La família de Bruce Willis anuncia que l'actor té demència frontotemporal

Fa gairebé un any li van diagnosticar afàsia, i ara s'ha fet públic que l'origen era una malaltia degenerativa

RedaccióActualitzat

L'actor nord-americà Bruce Willisdemència frontotemporal: ho ha fet públic aquest dijous la seva família a les xarxes socials, afirmant que malgrat que és una molt mala notícia, els permet tenir "un diagnòstic clar" del què li passa.

Ho ha explicat la seva filla Rumer, que ha recordat que fa gairebé un any li van diagnosticar afàsia, un trastorn del llenguatge, i que ara veuen que aquesta malaltia només era un símptoma d'una malaltia degenerativa i, per tant, incurable:

"Des que vam anunciar el diagnòstic d'afàsia de Bruce a la primavera de 2022, la condició de Bruce ha avançat i ara tenim un diagnòstic més específic: la demència frontotemporal (coneguda com a DFT). Malauradament, els reptes amb la comunicació són només un símptoma de la malaltia a què s'enfronta Bruce."

 

Donar a conèixer la demència frontotemporal

En un comunicat signat per tots els membres de la família, inclosa l'actriu Demi Moore, exparella de Willis, han assegurat que esperen que el seu cas ajudi a fer més coneguda la malaltia que pateix:

"La demència frontotemporal o DFT és una malaltia cruel de la qual molts de nosaltres no hem sentit a parlar mai i que pot afectar a qualsevol. Per a les persones menors de 60 anys, és la forma més comuna de demència i, com que per aconseguir el diagnòstic es pot trigar anys, és probable que sigui molt més freqüent del que es creu."

Han penjat el comunicat a la pàgina web d'una associació dels Estats Units dedicada a donar suport a les famílies que pateixen aquesta malaltia i també a divulgar-la perquè es conegui.


Una de les cares més conegudes del cine d'acció

Bruce Willis, que ara té 67 anys, va saltar a la fama als anys 80 pel seu paper a la sèrie "Luz de luna", que va protagonitzar juntament amb Cybill Shepherd i és la que li va donar el Globus d'or i un Emmy, guardó que també obtenir pel paper secundari que va interpretar a "Friends".

La seva feina li ha valgut, entre altres premis, dos Emmys i un Globus d'or. Per a la història queden les interpretacions a pel·lícules com la saga de "La jungla de cristal", "El sisè sentit" o "El cinquè element".

Willis ha estat un referent del cinema d'acció, amb nombrosos èxits comercials durant els anys 90 i també durant la primera dècada dels 2000.

Al cinema, "Billy Bathgate" (1991), "L'últim boy scout" (1991), "Pulp fiction" (1994, sota la direcció de Quentin Tarantino), "El color de la nit" (1994), "12 monos" (1995), "Armagedon" (1998) i "Sin city" (2005) són alguns dels títols més destacats de la seva filmografia, que inclou més de 100 pel·lícules.

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut