L'actor pateix una malaltia minoritària i incurable, menys freqüent que l'alzheimer (REUTERS / Henry Nicholls)

Familiars de Bruce Willis, que té demència, demanen als paparazzis que no l'assetgin

Emma Heming Willis diu que cal fer més pedagogia sobre com de complicat és sortir de casa per a les persones amb demència i els que els acompanyen

RedaccióActualitzat

L'esposa de Bruce Willis, Emma Heming Willis, ha demanat a través d'Instagram que els paparazzis respectin l'espai personal de l'actor, de qui fa poques setmanes es va fer públic que té una demència frontotemporal.

A la publicació, Heming Willis narra un incident en què el nord-americà va sortir de casa per prendre un cafè amb uns amics i alguns vianants van aprofitar per gravar-lo, mentre els amics intentaven protegir-lo.

"Si cuides algú amb demència saps com de complicat i estressant pot arribar a ser treure'l al món exterior i que pugui moure-s'hi amb seguretat, encara que només sigui per anar a prendre un cafè", explica.

"Encara s'ha de fer molta pedagogia", remarca, i es dirigeix explícitament als "fotògrafs i els càmeres que intenten treure exclusives del meu marit. Simplement, respecteu el seu espai. Sé que és la vostra feina, però respecteu el seu espai. Per als que feu vídeo, si us plau, no el crideu, no li pregunteu com està ni el que sigui", insisteix.

També lamenta com alguns criden a Willis frases mítiques dels seus films, com ara el "yippee ki-yays". Així mateix, reclama que deixin espai a la família o a qui sigui que l'acompanyi "per poder anar d'un lloc a un altre amb seguretat". Aquest és el vídeo:

Al text que acompanya la publicació, la model i actriu britànica llança una pregunta a qui s'hagi trobat en aquestes situacions. "A d'altres cuidadors o especialistes en cura de la demència que naveguen per aquest món: algun consell o suggeriment sobre com treure els vostres éssers estimats a fora de manera segura? Si us plau, compartiu-los a continuació."

Bruce Willis, que ara té 67 anys, va saltar a la fama als anys 80 pel seu paper a la sèrie "Luz de luna". La seva feina li ha valgut, entre altres premis, dos Emmys i un Globus d'or.

Per a la història queden les interpretacions a pel·lícules com la saga de "La jungla de cristal", "El sisè sentit" o "El cinquè element". Willis ha estat un referent del cinema d'acció, amb nombrosos èxits comercials durant els anys 90 i també durant la primera dècada dels 2000, amb una filmografia que inclou més de 100 pel·lícules.

ARXIVAT A:
SalutCinema
Anar al contingut