La família acusada de segrestar els fills a Arbúcies: "Només ha estat un malentès"
L'advocat de la família 'T Hart-Martínez explica l'aïllament que vivien per la "síndrome d'hipersensibilitat electromagnètica" que té la mare
En una casa aïllada d'Arbúcies, el mas La Nou, viu la família 'T Hart-Martínez des de fa almenys un any. La filla, de 24 anys, va escapar-se del domicili a finals de febrer i va demanar ajuda a uns veïns perquè no hi volia tornar. Els va assegurar que tant ella com el seu germà, de 18 anys, només havien tingut contacte amb la família durant la seva vida.
Els veïns van alertar la Policia Local, que no va poder identificar la noia perquè no té ni DNI ni targeta sanitària. Després de parlar amb els pares i detectar versions contradictòries, la policia va decidir obrir unes diligències i traslladar el cas als jutjats.
"La noia comentava que vivia amb els pares, que no tenia relació amb ningú extern i que amb l'edat que tenia volia tenir més llibertat i fer més activitats de les que feia, que era viure amb els pares i res més", ha explicat a TV3 el cap de la policia local, Joan Garcia.
"Hipersensibilitat magnètica"
"No és veritat que estiguin aïllats i no tinguin contacte amb el món exterior com si fos una cosa demoníaca", ha dit a TV3 Pau Simarro, advocat de la família 'T Hart-Martínez
Assegura que els fills mai han estat segrestats i que la raó del seu aïllament és que "fugen de les ones radioelèctriques perquè la mare, Anna Martínez Vila, va estar diagnosticada fa anys de síndrome d'hipersensibilitat electromagnètica" i, per tant, necessita allunyar-se dels nuclis urbans.
L'advocat ha explicat que "tenen accés a les xarxes socials a través de l'ordinador" i que tenen telèfon fix, però "no mòbil, perquè eviten el wifi".
Sense escolaritzar
Un altre "fet diferencial" de la família és que "volien ensenyar els fills a casa", cosa que a Espanya va deixar de ser legal perquè és obligatori anar a classe. Segons Pau Simarro, els pares podien encarregar-se perfectament de la formació dels fills perquè ell és enginyer informàtic i ella és mestra i psicòloga.
La família 'T Hart-Martínez i el seu advocat pertanyen a l'església evangèlica i Pau Simarro argumenta que una altra prova que no estan aïllats és que "congregar-se també vol dir socialitzar, a l'ofici dominical".
Pendents de declarar
El jutjat de Santa Coloma de Farners, que investiga si els pares han pogut maltractar els fills, va decidir que com que eren majors d'edat i la noia no volia presentar denúncia, tornés a casa.
L'advocat troba normal que encara no els hagin citat a declarar, perquè "no hi havia cap situació d'emergència ni calia protegir ningú" i, a més, recorda que hi ha hagut una vaga dels lletrats de l'administració de justícia que ha frenat l'activitat als jutjats.
Segons Pau Simarro, que té poders dels quatre membres de la família 'T Hart-Martínez, es podrà aclarir que "només hi va haver un malentès, unes desavinences a casa no greus i que la noia va marxar enfadada". Ella va demanar ajuda per poder anar a Matadepera amb el seu oncle, Pau Martínez, psiquiatre i escriptor, perquè no tenia mitjans al seu abast per arribar-hi.
- ARXIVAT A:
- Policial