La Facultat de Dret de la UB suspèn les classes per la pressió estudiantil
Estudiants a la porta de la facultat (CCMA)

Els Mossos fan identificacions a la Facultat de Dret de la UB, que suspèn les classes

Els Mossos neguen que les identificacions estiguin relacionades amb els aldarulls dels últims dies a Barcelona

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han identificat joves a la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Segons els Mossos, han rebut una trucada aquest matí, en què se'ls informava que s'estaven produint danys al bar de la facultat.

Segons la UB, un grup reduït de persones trasllavada mobiliari urbà a les portes del recinte.

Aquesta nit una trentena d'estudiants s'ha tancat a Dret per protestar per les detencions de la setmana passada.

La UB, per evitar problemes de seguretat -diuen-, ha tancat la facultat i ha suspès les classes per aquest dimecres. Un grup d'estudiants demanava entrar i poder fer classe. 

El rector de la UB, Joan Elias, ha justificat la suspensió de les classes perquè els agents de seguretat de l'edifici han advertit de la possibilitat ''d'enfrontaments físics'' entre el grup d'estudiants que bloquejava les portes i el grup d'estudiants i professors que tenien l'objectiu d'entrar-hi.

La Universitat de Barcelona ha fet una nota informativa explicant els fets i assegura que els Mossos no han entrat a cap edifici de la facultat, que ningú de la facultat els ha requerit i nega cap confrontació violenta entre la policia i els estudiants:
 

 

La universitat demana "a la comunitat universitària que es mantingui la calma, es respecti la convivència pacífica i es defensi la cultura de la pau."

 

Tancada a la Facultat de Dret

Un grup d'uns 40 estudiants hi han passat la nit per forçar la suspensió de les classes segons publicaven al Twitter de l'Assemblea Dret i Polítiques UB. Diuen que volen "combatre la repressió i trencar la normalitat":
 

 

De matinada, alguns estudiants han denunciat a través de les xarxes socials que els Mossos han fet identificacions i els han amenaçat amb porres extensibles:
 

 

 

 

Els Mossos neguen l'operatiu per identificar estudiants

Des dels Mossos s'assegura que no hi ha en marxa cap operatiu ni dispositiu per identificar estudiants que els darrers dies hagin participat en les protestes de la sentència.

Diuen que els han requerit per entrar a la universitat perquè hi havia piquets i s'hi feien actes vandàlics. Expliquen que hi ha accedit la patrulla de seguretat ciutadana.
 

 

Facultat bloquejada per estudiants

Alhora, també aquest matí, s'hi han viscut moments de tensió, ja que un grup de joves ha bloquejat l'entrada de la facultat. I hi havia alumnes que volien entrar a fer classe:
 


La facultat, per la seva banda, ha decidit suspendre les classes, fent referència a la situació que s'ha generat aquesta matinada:
 

ARXIVAT A:
Judici procésMossos d'Esquadra
Anar al contingut