Estats Units

La factura elèctrica d'Al Gore, una veritat incòmoda?

Dos dies després de rebre l'Oscar pel seu documental sobre les conseqüències de l'escalfament global, "Una verdad incòmoda", a Al Gore li comencen a arribar les primeres crítiques per fer bandera del canvi climàtic. Un centre d'estudis nord-americà denuncia que malbarata energia en la seva vida privada. Diuen que a la casa que té a Tennessee va gastar 24.000 euros en electricitat, 20 vegades més del que gasta una família nord-americana de mitjana. La portaveu de l'exvicepresident ha assegurat que els Gore adquireixen bona part de l'energia a través de fonts renovables i ha al·legat que la mansió té 930 metres quadrats.

Actualitzat

Després de mostrar les factures elèctriques de l'exvicepresident, el centre d'estudis de Tennessee assegura que, tot i "anar de verd per la vida", Al Gore "no sembla que apliqui la seva recepta" i consumeix fins a 20 vegades més energia que una família mitjana.

Al Gore no ha negat les dades. Això sí, la seva portaveu, Kalee Kreider, ha assegurat que cada família té necessitats energètiques diferents i, en aquest sentit, ha dit, no és estrany que una vivenda de 930 metres quadrats, molt superior a la mida d'una vivenda mitjana, consumeixi més. La casa del vicepresident té vint habitacions, vuit banys i una vivenda annexa per als convidats.

En qualsevol cas, Kreider ha dit que, en el seu intent per reduir les emissions de diòxid de carboni de la mansió de Nashville, els Gore adquireixen bona part de l'energia a través de fonts renovables com el sol o el vent. L'assessora ha dit també que ara la família hi està instal·lant panells solars, que ajudaran a reduir encara més el consum.

Pel centre d'estudis de Teneessee, però, Al Gore no porta a terme l'estil de vida que predica. Tot i les crítiques, el rotatiu ha recordat que l'exvicepresident és un dels fundadors de la Generation Investment Management, una firma que, entre altres coses, inverteix en projectes solars i eòlics que redueixen el consum d'energia arreu del món.

Sigui com sigui, a l'exvicepresident l'avala una llarga trajectòria ecologista de més de dues dècades. Ha estat una de les primeres veus que han alertat contra el escalfament global i ha tingut la valentia de defensar causes perdudes com l'adhesió dels Estats Units al Protocol de Kyoto.

La notícia no va transcendir als Estats Units fins dilluns al vespre, quan va aparèixer publicada en el portal de notícies Drudge Report, el que va destapar l'escàndol de Bill Clinton amb Monica Lewinsky.

Anar al contingut