Londres

La duquessa de York accepta suborns per aconseguir un tracte de favor del seu exmarit

Enxampada "in fraganti" acceptant suborns. Un vídeo mostra com la duquessa de York, Sarah Ferguson, ven un tracte de favor per part del seu exmarit, el príncep Andreu, a canvi de 600.000 euros. La premsa sensacionalista britànica ha destapat aquesta escàndol que afecta directament a la família reial britànica. En concret, el tabloide "News of the World" ha enregistrat unes imatges amb càmera oculta on es pot veure com un periodista es fa passar per empresari que volia contactar amb el príncep Andreu, actual Representant Especial de Comerç Internacional i Inversió del Regne Unit, per obtenir-ne favors. Ferguson respon que el seu exmarit no accepta suborns, però ella sí.

Actualitzat
"News of the World" titula la seva informació: "Ferggie ven a 'Andy' per mig milió de lliures". I això és el que es veu al vídeo: la duquessa de York tancant un tracte amb un suposat empresari a canvi d'aconseguir contactes amb el príncep Andreu.

El diari sensacionalista va disfressar un dels seus reporters i va aconseguir una trobada amb Sarah Ferguson. En la reunió, filmada amb càmera oculta, el suposat empresari vol contactar amb el príncep Andreu, actual Representant Especial de Comerç Internacional i Inversió del Regne Unit, per obtenir-ne favors. Sarah Ferguson li respon que el seu exmarit no accepta suborns, però que ella, sí.

En les imatges es pot veure com la duquessa de York cobra en metàl·lic una bossa amb més de 30.000 lliures, uns 40.000 euros. Però amb això no n'hi ha prou. En una escena la duquessa i el periodista acorden un ingrés d'una suma al voltant dels 600.000 euros, unes 500.000 lliures, a canvi d'un contacte amb el príncep Andreu per gestionar "tot allò que necessités".

Sarah Ferguson es va separar del príncep el 1992, però hi manté molt bones relacions. "News of the World" explica que va començar a investigar els fets quan fonts properes a la casa reial els van assegurar que la duquessa cobrava suborns per aquest tipus de feines.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut