Intercanvi d'identitats entre dues dones malaltes de Covid, una de les quals va morir
San Bartolomeu de Xove

La donen per morta de Covid i apareix 10 dies després a la residència on vivia a Galícia

Un error va fer intercanviar la identitat de dues residents infectades i es va notificar la mort de la que va tornar recuperada

RedaccióActualitzat

En un poble de Galícia, una equivocació en la identificació de dues residents del geriàtric de San Bartolomeu de Xove ha provocat un episodi surrealista.

En aquesta petita localitat d'Ourense, una dona de 85 anys, Rogelia Blanco, havia mort oficialment per Covid. Després de ser enterrada i de publicar-se fins i tot una esquela al diari, va tornar deu dies després a la residència, cosa que va provocar un desconcert entre el personal. L'impacte més gran va ser per al seu marit, que viu al mateix centre.

Intercanvi d'identitats

L'explicació és que la dona que realment va morir i van enterrar era una altra resident del centre, Concepción Arias. Les dues dones van ser traslladades al centre de Pereiro de Aguiar en la mateixa ambulància perquè estaven contagiades de Covid. A partir d'aquí, el personal va intercanviar les dues identitats.

La Fundació San Rosendo, encarregada de la residència de gent gran, ha demanat disculpes a les famílies i assegura haver reforçat els protocols per impedir que es torni a repetir un error en la identificació dels usuaris.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Galícia
Anar al contingut