Ester Quintana, en una imatge d'arxiu.
Ester Quintana, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

La dona que va perdre un ull en la manifestació de la vaga general presenta una querella contra els Mossos

Ester Quintana, la manifestant ferida a Barcelona el dia de la vaga general el 14 de novembre, ha presentat una querella contra els Mossos d'Esquadra. La querella va dirigida contra l'agent que, suposadament, va disparar la pilota de goma que va ferir la dona i contra el seu cap.

RedaccióActualitzat
La dona que va perdre un ull en la manifestació del 14-N, Ester Quintana, s'ha querellat contra els Mossos, dos dies després que el conseller d'Interior, Felip Puig, comparegués davant la Diputació Permanent del Parlament per donar explicacions per l'actuació de la policia catalana durant la vaga general.

Tot i que el conseller va negar que els Mossos fossin els responsables de la pèrdua de l'ull, l'advocat de la dona, Andrés Garcia, assegura que hi ha molts testimonis que els donen la raó "per evidències mèdiques i el tipus de lesió que té". A més, Andrés Garcia afirma: "Tots els especialistes que hem consultat donen validesa al testimoni de l'Ester. Hem tingut molta gent, molts testimonis que ho han explicat i tots relaten el mateix. Era una zona on la gent estava tranquil·la i van sentir trets".

La versió d'Ester Quintana contrasta amb la que va donar el conseller, que dilluns va negar que els Mossos disparessin cap pilota de goma. Segons Andrés Garcia, el jutge que investiga els fets ha acceptat fer un visionat de les imatges gravades pels comerços de la zona.











Anar al contingut