Teheran

La dona iraniana condemnada a ser lapidada afirma haver participat en la mort del seu marit

Sakineh Mohammadi Ashtiani, la dona iraniana de 43 anys condemnada a ser lapidada per adulteri, ha aparegut en un programa de la televisió estatal iraniana, on ha afirmat que va participar en l'assassinat del seu marit i reconeix haver comès adulteri. A més, ha anunciat que denunciarà el seu advocat per mentir en nom seu. L'advocat, per la seva banda, assegura que ha fet aquestes declaracions després de ser torturada.

Actualitzat
Ashtiani, suposadament, ha llegit un comunicat amb veu tremolosa i tapada amb un xador on afirma que ni tan sols coneixia el que fins ara ha estat el seu advocat, Mohammadi Mostafaei, i el culpa d'haver difós internacionalment el seu cas.

Per la seva part, Mostafaei, que ha demanat asil a Noruega, ha afirmat que Ashtiani ha estat torturada durant dos dies fins que ha acceptat fer aquestes declaracions. Els observadors internacionals també sospiten que es tracta d'una confessió sota coacció. Tant l'advocat com diverses ONG temen que les autoritats iranianes pugui executar la dona en qualsevol moment.

Segons Mostafaei, "20.30", el programa on ha intervingut la dona, està controlat pels serveis d'intel·ligència iranians i en moltes ocasions els continguts dels seus reportatges són falsos. De fet, el 6 d'agost, en una entrevista concedida a "The Guardian" a través d'un intermediari, Ashtiani assegurava que les autoritats de Teheran mentien sobre els càrrecs de què se l'acusava.

El cas d'Ashtiani va saltar a molts mitjans de comunicació fa unes setmanes quan es va tenir coneixement que aquesta viuda havia estat condemnada a morir lapidada per un suposat delicte d'adulteri.

Les fortes pressions internacionals van fer que les autoritats iranianes ajornessin la lapidació i van permetre que es revisés la condemna.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut