Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Sant Cugat del Vallès / Lleida

La dona i el fill de Leonard Cohen participaran en els tres concerts a Catalunya en homenatge al músic i poeta canadenc

El cantautor canadenc Leonard Cohen fa anys que no trepitja els escenaris, tot i que continua escrivint i component, i molt probablement a finals d'aquest 2007 editarà un nou àlbum que potser el portarà un altre cop a la carretera. Així ho creu, almenys, el seu fill, Adam Cohen, que és a Catalunya assajant per als tres concerts d'homenatge al seu pare que amb el títol "Acords amb Leonard Cohen" es faran divendres, dissabte i diumenge a Hostalets de Balenyà, Sant Cugat del Vallès i Lleida.

Actualitzat

Anjani, dona actual de Leonard Cohen i corista en discos com "I'm Your Man" o "The Future", ha participat en més d'un dels concerts d'homenatge a l'admirat cantautor canadenc que han proliferat en els últims temps. Però als que es faran aquesta setmana a Catalunya, s'hi sumarà, per primer cop, el fill, també cantautor, de Leonard Cohen.

"Quan em van demanar de participar en concerts així, de cançons del meu pare, cada cop vaig dir: No, no vull. Però aquesta vegada a Espanya, molt lluny del meu pare, ell no estarà a la sala i millor, serà més fàcil", ha explicat Adam Cohen argumentant el seu canvi de parer.

Per la seva banda, la dona de Cohen ha afirmat respecte als concerts d'aquest divendres, dissabte i diumenge a Catalunya: "Quan els textos són tan punyents i tan profunds, i de vegages agredolços, i dolorosos, i bells, tot al mateix temps, cada un pot atrapar aquests textos, fer-se'ls seus, i llavors es converteixen en una història molt bonica que cada un pot explicar".

L'amic més antic que s'apropiarà d'una d'aquestes cançons, en aquest cas "A Thousand Kisses Deep", serà Jackson Browne, que des dels inicis de la seva carrera ha considerat Leonard Cohen un mestre i un referent.

El seu estil tan personal que ha mantingut al llarg dels anys es basa en un ús del llenguatge increïblement econòmic. Així ho ha subratllat Browne, que ha admès que "em sembla que jo encara m'he d'esforçar molt per aprendre a fer-ho".

La poesia de Leonard Cohen també es barrejarà amb universos musicals més distants, com el de Duquende, que aporta profunditat flamenca a la versió en castellà de "Gipsy's Wife", "La mujer del gitano".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut