El director de cinema Roman Polanski
El director de cinema Roman Polanski
París

La dona de qui Polanski va abusar als EUA: "Si hagués d'elegir entre reviure la violació o declarar davant del jurat, elegiria la violació"

La dona de qui Roman Polanski va abusar sexualment el 1977, quan ella tenia 13 anys, ha assegurat que "fa molt temps" que ha perdonat el cineasta. Samantha Geimer, a més, ha afirmat que "si hagués d'elegir entre reviure la violació o declarar davant del jurat, elegiria la violació, encara que pugui costar d'entendre". Tot i això, recorda que la violació va ser "desagradable" i que tenia por.

RedaccióActualitzat

La dona de qui Roman Polanski va abusar sexualment als Estats Units, Samantha Geimer, ha assegurat que "fa molt temps" que ha perdonat el cineasta i que ja ha "passat pàgina". Geimer ho ha dit a París a la presentació del seu llibre "La nena: una vida a l'ombra de Roman Polanski", on afirma que l'ha escrit per dir tota la veritat amb les seves pròpies paraules després d'anys d'exageracions i tergiversacions.

Els fets van passar als Estats Units el 1977, quan Samantha Geimer tenia 13 anys i Polanski, 44. El cineasta es va declarar culpable de mantenir "relacions sexuals il·legals" i el jutge el va enviar a presó durant tres mesos, tot i que hi va passar 47 dies. L'any següent, el director va aprofitar que estava en llibertat sota fiança per agafar un avió i anar-se'n a Europa. Des de llavors és pròfug de la justícia nord-americana. El 2010 els EUA van demanar la seva extradició a Suïssa i el 2010 va rebre un "no" com a resposta.

En una entrevista a una cadena de televisió francesa, Samantha Geimer afirma que "si hagués d'elegir entre reviure la violació o declarar davant del jurat, elegiria la violació, encara que pugui costar d'entendre". Geimer explica que la violació va ser "desagradable" i que tenia por, però que va durar uns minuts. En canvi, la declaració davant de la justícia es va allargar mesos. Per això assegura que cal reflexionar sobre la manera com es tracta les persones que són víctimes de famosos. La dona també assegura que el director de cinema va intentar que gaudís durant la violació.

Samantha Geimer ha afegit que Polanski li va escriure el 2009 una carta en què es disculpava. Diu que no se l'esperava, però que li va agradar rebre-la i que va ser important sobretot per a la seva família.

Anar al contingut