Llaços grocs per terra, dissabte al Parc de la Ciutadella
Llaços grocs per terra, dissabte al Parc de la Ciutadella

La dona colpejada a la Ciutadella denuncia l'agressió "per motius ideològics"

L'agredida mentre retirava llaços grocs ha presentat la denúncia a la Policia Nacional i no als Mossos

Actualitzat

La dona que va rebre una agressió aquest dissabte al parc de la Ciutadella mentre estava traient llaços grocs ha denunciat l'home que l'hauria colpejat per un delicte de lesions amb agreujant de motivació ideològica. La dona era amb el seu marit i els seus tres fills quan un home els va recriminar que retiressin i llencessin a terra llaços grocs que hi havia penjats a les tanques del parc.

La dona ha presentat la denúncia a la Policia Nacional, en concret a la comissaria de la Verneda, i no als Mossos d'Esquadra. A més, ha aportat un informe mèdic sobre les lesions.

La denunciant ha explicat que l'agressió va ser a causa de la retirada de llaços grocs i que l'agressor també l'hauria insultat per ser estrangera, concretament russa.

L'home denunciat també ha presentat denúncia

Per la seva banda, l'altre protagonista de la baralla va presentar diumenge la seva denúncia, i nega que l'enfrontament tingués mòbil polític. L'home sosté que el que va fer va ser retreure a la parella que llencessin els llaços a terra, embrutant la via pública.

 

 

Just després dels fets, els Mossos d'Esquadra van obrir diligències. Uns agents van ser requerits per acudir al lloc dels fets i, allà, van identificar les dues persones i van prendre'ls les primeres declaracions.

Ara, les dues denúncies s'acumularan al mateix jutjat d'Instrucció i serà el jutge qui determini si un dels dos cossos policials assumeix tota la investigació o el cas s'instrueix sense cap més intervenció directa de la policia.

Precisament aquest dimecres s'ha convocat la concentració "Per la convivència i contra la violència" en suport a la dona, a la confluència del passeig Lluís Companys amb el passeig Pujades de Barcelona, davant del parc on va ser agredida.

Cs també presenta denúncia

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat aquest dimarts una denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya per "delicte d'odi" contra "l'agressor de la Lídia", també sobre els fets d'aquest dissabte al Parc de la Ciutadella.

 

Denúncia de Cs davant la fiscalia by Moderador Noticies Web on Scribd

 

En roda de premsa després de reunir el Comitè Permanent, Rivera ha assegurat que ja són "desenes i desenes" les denúncies per delictes d'odi "en els últims mesos a Catalunya. Segons el president de Cs, el procés sobiranista ha provocat l'increment d'aquests delictes i ha retret al govern de Pedro Sánchez que consideri que la situació és "normal".

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut