La DO Terra Alta reinventa la Fira del Vi a Gandesa per apropar-la a les llars

ACN Gandesa.-La Festa del Vi de la Terra Alta a Gandesa es reinventa enguany per poder-se adaptar a la situació pandèmica. La DO manté la tradicional Nit de les Garnatxes Blanques, el 30 d'octubre, però s'ha preparat de manera que "la festa s'apropi a les cases d'aquells que haguessin volgut participar-hi". Per aconseguir-ho, s'ha creat un paquet especial per emportar, amb una ampolla de vi de garnatxa blanca DO Terra Alta, dues copes personalitzades i una proposta gastronòmica de tres plats i postres que signa el xef amb Estrella Michelin, Vicent Guimerà, de l'Antic Molí. També se celebrarà de forma telemàtica la jornada tècnica i s'insta als cellers a organitzar activitats especials presencials o virtuals.

La Festa del VI de la Terra Alta a Gandesa se celebrarà el primer cap de setmana de novembre, com és habitual. La crisi sanitària fa que enguany no es pugui visitar la Mostra de Vins ni celebrar al Celler Cooperatiu de Gandesa l'onzena edició de la Nit de les Garnatxes Blanques però aquestes activitats es mantindran, reinventades, per apropar-les als consumidors i a les llars.La Nit de les Garnatxes Blanques es proposa amb servei 'take away'. El xef Vicent Guimerà signa la proposta gastronòmica, pensada per a un mínim de dues persones, que es podrà encarregar des d'aquest dimecres amb la compra dels tiquets a la seu de la DO Terra Alta. La tarda del 30 d'octubre es podrà recollir. Tots els beneficis obtinguts es destinaran íntegrament a La Marató de TV3, que enguany estarà dedicada a recaptar fons per a la lluita contra la covid-19.L'eix central de la Festa del Vi, la Mostra de Vins de la DO Terra Alta, també s'ha articulat "en una acció per mantenir viu l'espai de trobada entre cellers i consumidors". A la botiga de la DO es prepararan diferents lots de vins de 6 referències diverses, amb diferents opcions tant en tipologia com en gamma de preus, "per generar un itinerari similar al que faria un visitant a la fira". Els lots aniran acompanyats per un accés directe a uns vídeos amb tastos personalitzats per seguir a casa, a càrrec de responsables dels cellers. D'altra banda, es manté per al 30 d'octubre la jornada tècnica que la DO organitza per als cellers, viticultors i viticultores, i empresaris i empresàries de la comarca. Sota el títol 'Escenari Covid: alternatives per al sector del vi', es tractarà la necessitat d'adaptar l'activitat enoturística a l'entorn actual, o les claus per a una comercialització digital eficient.El Consell Regulador de la DO Terra Alta ha instat també als cellers inscrits a organitzar accions especials i específiques per al cap de setmana de la Festa del Vi, siguin presencials o virtuals. L'agenda s'anirà conformant els pròxims dies i es donarà a conèixer a través dels canals de la DO i dels mateixos cellers organitzadors.

Anar al contingut