Barcelona

La directora de "La teta asustada" confessa que viu un somni i diu que el film "és tan peruà com català"

La pel·lícula que ha guanyat l'Ós d'Or a l'última edició de la Berlinale és "tan peruana com catalana". Ho ha dit la mateixa directora, Claudia Llosa, en una entrevista a Catalunya Ràdio. La jova realitzadora, originària del Perú i instal·lada a Barcelona des de fa anys, ha reconegut que no s'esperava l'èxit i que ara mateix viu en un núvol. La directora agraeix a la societat catalana que l'hagi acollit i recorda que pràcticament tot l'equip tècnic del film és català i que el film es va gestar al país.

Actualitzat
Claudia Llosa ha explicat en l'entrevista que participar a la Berlinale ja era un premi, però els dos últims guardons ja són un somni. Primer van rebre el Premi de la Crítica, i només unes hores després el màxim premi del festival, l'Ós d'Or. La directora ho considera un regal i diu que viu en un núvol.

Sobre el seu film, Llosa ha explicat a Catalunya Ràdio que es tractat de l'experiència de Fausta, una jove que fa un viatge cap a la llibertat i l'autoestima. La dona té la malaltia que es coneix com "la teta asustada", que dóna nom al film, i que és la síndrome que es transmet per la llet materna a les filles de les dones que van ser violades i maltractades durant el terrorisme i la guerra civil dels anys 80 al Perú.

Llosa ha volgut tenir un reconeixement pels seus companys de l'equip de rodatge i ha assegurat que el premi no és només d'ella sinó de tots. A més, la directora recorda que la majoria són catalans i que ella mateixa viu a Barcelona, i per això, assegura, la pel·lícula és "tan catalana com peruana".

Tràiler de la pel·lícula "La teta asustada"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut