Acord entre la direcció i els sindicats en el conveni que ha de durar fins al 2019 (ACN)
Acord entre la direcció i els sindicats en el conveni que ha de durar fins al 2019 (ACN)
Barcelona

La direcció i els sindicats firmen el conveni col·lectiu d'autobusos de TMB fins al 2019

El nou conveni inclou les principals peticions del comitè d'empresa, com l'augment salarial de l'1% per als pròxims tres anys i de l'1,5% per al 2019

RedaccióActualitzat

El dia que comencen una sèrie de vagues a Renfe s'ha firmat el conveni col·lectiu d'autobusos de TMB. La direcció i el comitè d'empresa han firmat aquest conveni, que tindrà una vigència de cinc anys, del 2015 al 2019, un cop les assemblees dels sindicats majoritaris han ratificat el preacord de dilluns.

L'acord inclou les principals peticions del comitè d'empresa. Per exemple garanteix el poder adquisitiu dels treballadors amb un augment salarial de l'1% per als pròxims tres anys i de l'1,5% per al 2019, les jubilacions parcials i altres millores socials i de l'organització del treball. Segons TMB, l'acord suposa l'estabilitat laboral i organitzativa per als pròxims anys i unes condicions laborals de qualitat per a la plantilla.

El nou conveni col·lectiu d'autobusos serà una eina vàlida per completar amb èxit projectes troncals de TMB, actualment en curs, com són el desplegament de la nova xarxa d'autobusos o la reconversió ambiental de la flota.

Aquest dijous, els afiliats als sindicats majoritaris (CCOO, UGT i SIT) van ratificar l'acord laboral amb el 95% dels vots favorables cadascun, mentre que sindicats minoritaris com Actub l'han rebutjat amb el 80% en contra i altres com CGT i COS no ho han sotmès a votació en no compartir la proposta des del començament.

Anar al contingut