Una imatge de la cadena de producció de la planta de Seat a Martorell.
Una imatge de la cadena de producció de la planta de Seat a Martorell.
Barcelona

La direcció i els sindicats de Seat frenen 340 acomiadaments amb un acord de flexibilitat interna

La direcció i el comitè d'empresa acorden que els treballadors puguin fer ús de la borsa d'hores, una mesura de flexibilitat que inclou el conveni col·lectiu, per evitar retallar la plantilla.

RedaccióActualitzat
La direcció de Seat i el comitè d'empresa han arribat a un acord aquest divendres que evitarà l'acomiadament de 340 treballadors d'oficines. Seat s'avé a mantenir la plantilla fixa aquest any, gràcies a mesures de flexibilitat interna.

L'acord preveu que els treballadors acceptin exhaurir el 60% dels dies lliures que han acumulat fent hores extres sense cobrar-les i que l'empresa en pugui descomptar el cost. Els empleats gastaran aquestes hores quan no hi hagi feina. Una mesura comptable que ajudarà a quadrar els números i afrontar la caiguda de producció per la crisi. La direcció s'ha mostrat satisfeta amb l'acord i ha assenyalat que mesures de flexibilitat com aquesta són les que permeten a Seat optar a noves fabricacions a la seva planta de Martorell.

L'acord és un caramel que s'ha inclòs en la negociació amb el comitè d'empresa, però una altra cosa són els treballadors eventuals que donen servei a Seat a través d'empreses de treball temporal: no hi ha marxa enrere i 400 perdran la feina aquest març. El president del comitè d'empresa, Matías Carnero, ha assegurat que una de les condicions que s'ha posat és que es readmetin quan calgui.




Anar al contingut