Barcelona

La Direcció General de Trànsit inclourà l'ús de la bicicleta al codi de circulació

La Direcció General de Trànsit impulsarà a partir de l'any que ve la incorporació de l'ús de la bicicleta al codi de circulació. La directora de l'Observatori de la Seguretat Viària de la Direcció General de Trànsit ho ha anunciat en la presentació del baròmetre anual de la bicicleta a Catalunya i ha explicat que la intenció és "solucionar els conflictes de convivència" que tenen molts municipis al voltant d'aquest mitjà de transport.

Actualitzat
Un cop estigui aprovat el pla estratègic de la seguretat viària, a finals d'any, es començarà a estudiar com adaptar l'ús de la bicicleta al codi de circulació. Anna Ferrer, directora de l'Observatori de la Seguretat Viària de la Direcció General de Trànsit, ha explicat que el que es vol regular són aspectes com, per exemple, si les bicicletes poden circular per les voreres i en quines condicions, quins mínims han de tenir els carrils perquè siguin segurs per a les bicicletes, etc.

Segons Ferrer, es tractarà d'un apartat dedicat a les bicicletes que s'inclourà al codi de circulació amb el clar objectiu de donar un "paraigua legal" als ajuntaments per homogeneïtzar les ordenances municipals respecte a aquesta qüestió i "solucionar els conflictes de convivència" que genera.

L'anunci coincideix amb la presentació del baròmetre sobre l'ús de la bicicleta, que recull, entre d'altres dades, que dels 2,5 milions de catalans que es calcula que utilitzen la bicicleta amb freqüència només un de cada quatre ciclistes circula sempre per la calçada, i la majoria no ho fan perquè tenen por de ser atropellats.
Anar al contingut