La seu del col·legi a les Corts, on presumptament es van cometre alguns dels fets denunciats. D'altres haurien estat a la seu de Sants
La seu del col·legi a les Corts, on presumptament es van cometre alguns dels fets denunciats. D'altres haurien estat a la seu de Sants

La direcció dels Maristes de Sants-les Corts admet que els Mossos els han demanat informació de quatre persones vinculades amb la seva escola i relacionades amb abusos sexuals

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el màxims responsables del centre han assegurat que l'escola es presentarà com a acusació particular en tots els casos que s'han denunciat

El director de l'escola Maristes Sants-les Corts, Raimon Novell, ha admès  a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas,  que els Mossos li han demanat informació de quatre persones vinculades amb el centre, als quals s'està investigant per suposats abusos sexuals.

Raimon Novell ha detallat els casos i ha dit que el primer és el de Joaquín Benítez;  el d'A. F. és el segon cas: ha estat detingut, però està en llibertat amb càrrecs; el tercer és el d'un monitor que feia pràctiques, provinent d'una institució molt reconeguda a la ciutat de Barcelona que es dedica al lleure i a la formació de monitors, que és possible que sigui la Fundació Pere Tarrés,  i la quarta persona investigada és M.M.

Novell també ha confirmat que l'escola es presentarà com a acusació particular en tots els casos que s'han denunciat. El director de Maristes Sants-les Corts ha admès que la seva institució no tenia constància del protocol contra abusos a menors que el Departament d'Ensenyament té penjat al seu web.

El director del centre ha assegurat que del protocol del 2006 no en tenien coneixement, que és un protocol que existia però que les escoles concertades el reben amb retard, si el reben. Novell assegura que no el van rebre. Novell ha afirmat: "A mi m'interessaria que quan se'm donés una norma, o quan se'm dóna un imperatiu,  que se'm digui clarament que l'he d'aplicar. I l'aplicaré."

Pel que fa als suposats abusos del professor d'Educació Física Joaquín Benítez a alguns alumnes dels Maristes, Gabriel Villa-real, president de la Fundació Champagnat, ha reconegut que no ho van explicar a la resta d'estudiants, que es van limitar a compartir la informació amb el professorat.

El president d'aquesta fundació ha afirmat: "Un cop que el senyor Benítez deixa d'estar en contacte amb els alumnes, que era la primera mesura preventiva que nosaltres com a institució, com a escola, podíem prendre, perquè no som jutges ni som policies per prendre un altre tipus de mesures, en aquell moment el que es va fer és comunicar al claustre de professors tot el que havia passat. I la consternació va ser total."

Villa-real també ha aclarit que Benítez no va ser acomiadat, que va marxar per voluntat pròpia, i que immediatament se'l va denunciar a la fiscalia.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb els responsables de l'escola, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut