Madrid

La direcció del PP diu que no té res a veure amb els fullets racistes que Camacho repartia a Badalona

El PP es desvincula dels fullets racistes de Badalona. La sotssecretària d'Organització del partit, Ana Mato, ha afirmat des de Madrid que el seu partit no té res a veure amb aquests pamflets, en què es relaciona inseguretat amb immigració i on apareix una imatge en què es llegeix "no volem romanesos". En els fullets hi ha el logo del PP i la fotografia del candidat local de la formació, Xavier García Albiol. De fet, ell mateix i la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, els repartien aquest dissabte en un acte electoral al municipi.

Actualitzat
Ana Mato ha deixat clar que el seu partit "no està relacionat" amb els fullets que es van repartir a Badalona en què apareixia una pancarta amb el lema "no volem romanesos" i es relacionava la immigració amb brutícia i inseguretat. Tot i que en el fullet hi apareix el logo del PP i la cara de Xavier García Albiol, Mato afirma que es tracta d'"un pamflet del carrer" en què sortien alguns lemes que els populars "no comparteixen".

El fullet consta de quatre cares. A la portada es veu una imatge de dues dones amb vel sota el títol "El teu barri és segur?". A l'interior, apareix el lema "+ Seguretat" al costat del logotip del PP. També hi ha diverses fotografies de protestes veïnals, on es poden llegir pancartes amb els lemes "L'alcalde no ens escolta", "Contra la inseguretat, per la dignitat", "Per la dignitat del barri" o "Volem igualtat de drets. També paguem impostos!". És aquí on hi ha la fotografia d'un cartell que demana l'expulsió de les persones d'origen romanès.

A la contraportada apareix una instantània del president del grup del PP a Badalona, Xavier García Albiol, i s'hi pot llegir: "Estic a només dos regidors de guanyar les eleccions municipals. Si el 2011 sóc l'alcalde us asseguro que: podrem sortir pel barri amb la certesa de no ser acorralats o atracats. Qui visqui a Badalona haurà d'adaptar-se a les nostres normes i costums".

Albiol i Camacho van participar en un acte conjunt a Badalona i el polític local va portar un feix d'aquests fullets. Com es pot veure en aquestes imatges, entre ell i la líder del seu partit els van anar repartint als veïns del barri de la Salut. De fet, Albiol va fer després unes declaracions sobre la immigració en què afirmava que "hi ha col·lectius com els romanesos gitanos que han vingut a delinquir a la nostra ciutat". El cap del grup municipal va assegurar llavors que això no és xenofòbia, sinó afrontar els problemes amb seriositat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut