Madrid

La direcció de Podem demana que Íñigo Errejón abandoni l'escó al Congrés

Echenique afirma que, "mentre uns intentaven tancar ferides", Errejón "preparava un pla ocult" amb Carmena

RedaccióActualitzat

Podem s'està esquerdant després de la decisió de l'ex-número dos del partit Íñigo Errejón de presentar-se a les autonòmiques de la comunitat madrilenya amb Més Madrid, la mateixa llista que Manuela Carmena. El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha rebutjat que Errejón continuï sent el candidat de la formació i que, per tant, hauria de deixar l'escó.

Echenique ha subratllat a la SER que, amb l'anunci d'aquest dijous, Errejón diu "clarament" que es presentarà per un altre partit.

"Cadascú pot dir el que vulgui. Per repetir moltes vegades que la Terra és plana, no vol dir que no sigui una esfera (···) Jo si fos ell dimitiria, és clar. Si et presentes per un altre partit, el més coherent és deixar l'escó. També és veritat que d'alguna cosa ha de viure fins al maig, i això suposo que també pesa en la seva decisió personal."

 

Pablo Echenique (EFE)


El dirigent de Podem ha reconegut que aquest dijous ha estat "un dia dur" per al partit després de la decisió d'Íñigo Errejón. Echenique ha retret a Errejón que mentre Podem estava negociant amb el govern de Sánchez augmentar el salari mínim interprofessional a 900 euros, ell construïa en secret el seu "projecte polític personal".

 

Íñigo Errejón, a l'ull de l'huracà (EFE)

 

En aquest sentit, Pablo Echenique ha recordat que Errejón va perdre el congrés de Vistalegre II.

"Típicament quan algú perd un congrés se'n va a casa, i aquí el que es va intentar va ser que Errejón tingués un paper important també a Podem, arribar a acords i tancar aquella ferida que havia obert. Però mentre uns intentàvem tancar la ferida, altres preparaven un pla ocult que no comptava amb ningú"

Des de Madrid, la portaveu del govern municipal, Rita Maestre, s'ha mostrat convençuda que hi haurà una sola candidatura entre Podem i Més Madrid. Maestre va ser suspesa de militància del partit morat perquè no es va presentar a les primàries, sinó que es va integrar a la llista de Carmena.

En tot cas, Echenique destaca que seran les bases les que decidiran el futur de la candidatura de Podem. I, tot i que Errejón continua defensant que n'és el candidat, la direcció assegura que aquest moviment el situa fora del partit.

 

ARXIVAT A:
Unides PodemComunitat de MadridPablo Iglesias
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut