Exteriors del mòdul VII d'Estremera, on estan ingressats els exconsellers Forn, Junqueras i Romeva (ACN)
Exteriors del mòdul VII d'Estremera, on estan ingressats els exconsellers Forn, Junqueras i Romeva (ACN)

La direcció de la presó d'Estremera identifica l'autor del vídeo dels exconsellers

Ho afirma el diari "El Món", que diu que es tractaria d'un intern del mòdul on es troben Junqueras, Romeva i Forn

RedaccióActualitzat

La direcció del centre penitenciari d'Estremera ja hauria identificat l'autor del recull d'imatges sobre la vida a la presó d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn. Ho avança el diari "El Món", que cita com a font familiars dels presos. Es tractaria d'un intern del mateix mòdul on es troben els polítics independentistes, que en aquest moment està de permís. Tot fa pensar als familiars que l'autor del vídeo ha pogut obtenir un benefici econòmic de la gravació.

Aquestes gravacions a la presó d'Estremera s'haurien fet amb un rellotge espia, segons fonts de la investigació que esmenta "El Periódico". El diari diu que aquest rellotge, d'aparença esportiva, es pot trobar fàcilment al mercat i costa entre 350 i 450 euros.

La Conselleria de Justícia demanarà explicacions al Ministeri de l'Interior i l'advocat de Junqueras i Romeva demana que "no torni a passar". La Generalitat i els familiars dels presos consideren que s'han vulnerat els drets dels tres exconsellers.

El govern ha qualificat de "dures" les imatges de la gravació que va publicar el diari "Ara", i que aquest dijous també va difondre La Sexta. Vol que es depurin responsabilitats. De moment, Institucions Penitenciàries ha obert una investigació interna sobre els fets.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàIndependènciaOriol JunquerasRaül RomevaJoaquim Forn
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut