Sara Vilà arriba a l'aeroport del Prat.
Sara Vilà arriba a l'aeroport del Prat.
Barcelona

La diputada d'ICV, Sara Vilà, aterra a Barcelona després de passar cinc dies retinguda a Palestina

Després de passar cinc dies retinguda a Palestina pel bloqueig de les fronteres per part d'Israel, la diputada d'ICV ha arribat a Barcelona procedent d'Egipte.

RedaccióActualitzat

La diputada d'ICV Sara Vilà, que va estar retinguda 5 dies a Palestina, ha tornat avui a Catalunya. Aquesta mateixa tarda ha arribat a l'aeroport del Prat, procedent del Caire i ha demanat al govern de la Generalitat que no col·labori amb el govern d'Israel. Ha declarat que nombroses entitats s'han sumat als seus sentiments, que volen fer arribar a la Generalitat. Demanen que el govern català es desmarqui del govern d'Israel que té, com a dit Sara Vilà, la gent tancada i bloquejada dintre de Palestina per culpa del bloqueig de les fronteres. Sara Vilà ha remarcat que, segons ha pogut comprovar, Palestina s'ha convertit en el camp de concentració més gran del segle XXI.

Ha explicat que la seva situació no era d'emergència, però que hi ha palestins a  qui els hi va la vida el fet de  poder travessar la frontera per  anar al metge o tenir accés a medicines. Les fronteres només s'obren de tant en tant i sense previ avís. També va veure en primera persona com pagesos que treballen a la frontera són tirotejats per les forces israelianes.

Com va anar la retenció

Vilà va anar a Palestina amb els integrants d'una associació dedicada a protegir els pagesos i els pescadors que treballen prop de la frontera. Va estar retinguda a Gaza entre el 24 i el 29 d'abril pel tancament de la frontera amb Egipte, i finalment va aconseguir travessar la frontera de Rafah i va arribar al Caire.

 

 

 

 

Anar al contingut