Criden a l'ordre la diputada Marta Rosique per llegir el nom dels presos al Congrés

La diputada d'ERC Marta Rosique, investigada pel tall de Tsunami a la Jonquera

La diputada al Congrés és la sospitosa "número 70" al sumari que investiga 196 persones pel tall de l'AP-7 en les protestes postsentència

La Guàrdia Civil investiga Marta Rosique, diputada d'ERC al Congrés, per la seva relació amb Tsunami Democràtic, segons ha avançat El Món.

Rosique és la sospitosa "número 70" al sumari que investiga 196 persones pel tall de l'AP-7 a la Jonquera el novembre de l'any passat com a protesta per la sentència del procés.

La diputada ha assegurat a través de Twitter que s'ha assabentat de la notícia a través dels mitjans de comunicació i ha dit que la policia "no té dret a qüestionar el dret a manifestació".


Rosique, de 24 anys, va ser membre de la mesa d'edat en la constitució del Congrés en les dues últimes legislatures espanyoles.

La identificació que la policia li va fer durant les protestes postsentència ha servit per obrir-li una investigació incorporada a l'atestat de la Unitat de la Policia Judicial que instrueix el sumari del tall de la Jonquera i de Salt, que dirigeixen el jutjat número 4 de Figueres i el jutjat número 3 de Girona.

La Guàrdia Civil ha analitzat les seves xarxes socials i en la seva fitxa s'hi inclou la descripció de tot el material que portava ara fa un any, com "flassades, motxilles o bosses amb aliments".

Tall de l'AP7 a La Jonquera
Tall de l'AP-7 a la Jonquera (CCMA)

També destaca que el seu vehicle hauria servit per formar part de la protesta, i fan constar que no té antecedents penals.

Els primers investigats van declarar a principis de setembre al jutjat d'instrucció número 4 de Figueres, acusats per desordres públics en relació amb el tall de l'AP-7 que es va fer entre l'11 i el 12 de novembre del 2019 a la Jonquera, a l'Alt Empordà.

La condició de diputada de Rosique implica que el Congrés dels Diputats hauria d'autoritzar la seva investigació judicial al Suprem.

Tall de la Jonquera de l'11 al 12 de novembre del 2019
Tall de la Jonquera de l'11 al 12 de novembre del 2019 (ACN/Gerard Vilà)

 

ARXIVAT A:
ERCTsunami DemocràticProcés català
Anar al contingut