Lleida

La Diputació de Lleida exigeix a la Generalitat que la Vall d'Aran no formi part de cap vegueria

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat, amb els vots de Convergència i Unió i el Partit Popular i amb el suport del grup de govern Unitat d'Aran, una moció per exigir que la Vall d'Aran no s'inclogui en la futura vegueria de l'Alt Pirineu. Els grups del PSC i ERC han rebutjat aquesta proposta, que significaria que la Vall d'Aran es quedaria al marge de la nova organització territorial de Catalunya, ja que diuen que no especifica quin "encaix" ha de tenir Aran en la nova divisió. El president de la Diputació, el republicà Jaume Gilabert, ha assegurat que "en cap cas la Diputació de Lleida està en contra del que ha decidit el Conselh Generau d'Aran".

Actualitzat
Gilabert ha reafirmat el suport de l'equip de govern i el seu compromís amb el Conselh en la defensa de l'autogovern d'aquest territori i ha afegit que la indefinició de la moció aprovada no deixa clar que si Aran "no ha de formar part de la nova organització territorial de Catalunya, tant pot anar-se'n amb l'Aragó, com amb França". El president de la Diputació també ha dit: "Ja ens agradaria que Catalunya tingués dins d'Espanya el mateix pes polític que l'Aran dins de Catalunya".

El govern aranès vol mantenir-se al marge de les vegueries i establir una relació bilateral amb la Generalitat sense institucions intermèdies, malgrat que el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha advocat per incloure la Vall d'Aran a la vegueria de l'Alt Pirineu.
Anar al contingut