Palma de Mallorca

La Diada de la Llengua congrega milers de persones als carrers de Palma de Mallorca

Milers de persones, 25.000 segons els organitzadors i 8.000 segons la policia local de Palma, han participat en la Diada per la Llengua i l'Autogovern que s'ha fet a la capital balear. A la marxa hi han assistit una trentena d'entitats que s'han afegit a la manifestació en defensa per la llengua i la cultura de les Illes.

Actualitzat
La manifestació, organitzada per l'Obra Cultural Balear (OCB), ha començat a les cinc de la tarda a la plaça d'Espanya de Palma i ha recorregut diversos carrers del centre de la capital balear fins a arribar a la plaça Major, on ha tingut lloc la gran Batalla Popular i on passats dos quarts de set de la tarda s'ha format un gran mosaic humà amb el lema “El futur és nostre”.

Els responsables de l'OCB han qualificat d'"èxit" la resposta ciutadana que ha tingut la Diada per la Llengua, que ha aconseguit "omplir" la plaça Major amb els participants que hi accedien des dels carrers adjacents. "La important participació ciutadana suposa una crida clara als polítics perquè defensin la llengua d'aquesta terra", han afegit sobre aquesta qüestió.

La cita reivindicativa, que ha transcorregut sense que es produís cap incident, s'ha centrat en la lectura d'un manifest de manera conjunta per quatre joves, que "representen el present i el futur de Mallorca", Samara Martín, Natou Khatri, Esperanza Mateu i Miquel Àngel Contreras. Així mateix, també hi ha intervingut amb unes paraules el pare Joan Francesc March, membre de la comunitat de frares de la Reial, en defensa del patrimoni cultural i natural.

Per la seva banda, el president de l'OCB, Jaume Mateu, ha pronunciat un discurs en què ha assenyalat que el futur "és de la gent que estima Mallorca, que estima la llengua, i no d'aquells que degraden l'illa, ridiculitzen la seva cultura i persegueixen la seva llengua per exterminar-la". "Aquí estem per dir amb claredat i transparència que l'OCB manté el compromís d'impulsar i recuperar els drets del nostre poble", ha afegit.

Dirigents dels partits polítics de PSOE, PSM - Entesa Nacionalista i Esquerra Unida - Els Verds han assistit a la Diada per la Llengua, entre els quals es trobaven els candidats socialistes, Francesc Antich i Francina Armengol. Unió Mallorquina també ha mostrat el seu suport a la reivindicació de l'OCB, i també diverses entitats, sindicats i moviments socials de les Illes.

La Diada per la Llengua i l'Autogovern ha tancat la campanya de Sus Mallorca portada a terme al llarg de l'últim any i el Correllengua 2007 amb la seva última parada avui a la plaça Major després de recórrer tota l'illa. Els grups Música Nostra, Els Pets i Anegats han estat els encarregats de posar la música a la popular trobada amb un concert.

Anar al contingut