Una senyal marca el límit de velocitat en 120 km/h. (Foto: Reuters)
Una senyal marca el límit de velocitat en 120 km/h. (Foto: Reuters)
Barcelona

La DGT rebutja apujar a 130 km/h el límit a les autopistes catalanes

La DGT ha rebutjat augmentar el límit de velocitat a 130 quilòmetres per hora a les autopistes catalanes. Després que el conseller d'Interior, Felip Puig, ha llançat aquesta idea en els darrers dies, el director general de Trànsit, Pere Navarro, s'ha mostrat contrari a apujar el límit dels 120 quilòmetres per hora i ha advertit a la Generalitat de Catalunya que "cal pensar-s'ho dues vegades" abans de fer-ho, ja que pot provocar un augment de les morts a les carreteres.

Actualitzat
Preguntat per la possibilitat que s'augmenti el límit de velocitat a Catalunya, el director general de Trànsit ha explicat que la DGT té "molt gravada l'experiència de Dinamarca", on el 2004 es va incrementar aquest límit precisament fins als 130 quilòmetres per hora i "els va augmentar un 20% el nombre de morts, amb la qual cosa cal pensar-s'ho dues vegades".

A més, durant la seva intervenció en la segons trobada de Ciutats per la Seguretat Vial que se celebra a Còrdova, el director de Trànsit, Pere Navarro, ha afegit que la DGT ni és partidària d'aquesta mesura i que "a tot Europa els debats estan més centrats a reduir velocitats que no a apujar-les".

Anar al contingut