Els triangles d'emergència tenen els dies comptats (Pixabay/Rico_Loeb)

La DGT posa data a la fi del triangle d'emergència: 1 de gener del 2024

Seran substituïts per un dispositiu lluminós que es col·locarà sobre el vehicle sense haver de sortir a la carretera, per evitar atropellaments

RedaccióActualitzat

Els triangles per senyalitzar vehicles avariats o accidentats a la carretera, que ara tots els vehicles han de dur obligatòriament, ja tenen data de desaparició: l'1 de gener de 2024.

Els queden, doncs, poc més de tres anys de vida. Passat aquest temps serà obligatori tenir un dispositiu diferent que els substituirà.

El nou dispositiu alertarà els altres conductors des del vehicle sinistrat, sense que el conductor hagi de sortir a la carretera per instal·lar-lo a una cinquantena de metres de distància, amb el consegüent risc per a la seva vida.

Perquè el canvi normatiu, que ja s'havia avançat però encara no tenia data, persegueix això: evitar morts de conductors atropellats quan intentaven senyalitzar que havien tingut un accident o una avaria, que cada vegada són més freqüents.

De fet, el mateix projecte de decret recull dades del 2015 i el 2016: van morir 50 persones i 113 van necessitar hospitalització després de resultar ferides.

L'any passat, el 2019, el nombre de persones mortes en aquestes circumstàncies va ser més del doble: 117.

 

Els triangles d'emergència desapareixeran per evitar atropellaments (Pixabay/stux)

 

Com se senyalitzaran les avaries o els accidents, a partir de l'1 de gener de 2024?

Sense sortir del cotxe, canviant els triangles per un dispositiu lluminós que es col·locarà sobre el sostre del vehicle.

Per fer-ho només caldrà obrir la finestreta. El dispositiu tindrà una base magnètica que el deixarà fixat.

Segons el projecte de reial decret per regular l'auxili a la carretera, al qual ha tingut accés El Confidencial, el dispositiu serà de "color groc auto" i tindrà un "sistema òptic" que farà llum de manera horitzontal en un angle de 360 graus.

S'alimentarà amb una bateria que ha de garantir-ne el funcionament al cap de 18 mesos, almenys durant mitja hora.

Opcionalment, a més, l'aparell podrà tenir la capacitat de comunicar la seva localització i d'activar la sol·licitud d'assistència quan el posem en marxa.

ARXIVAT A:
Trànsit
Anar al contingut