La DGT alerta que no envia fotos del radar per correu electrònic
La DGT alerta que no envia fotos del radar per correu electrònic

La DGT alerta d'un fals e-mail que avisa d'una multa del radar

Si l'usuari obre la imatge, en realitat descarrega programari maligne que pot permetre a tercers obtenir dades confidencials

RedaccióActualitzat

La Direcció General de Trànsit ha alertat d'un frau informàtic. Els usuaris reben un correu electrònic, suposadament de la DGT, que els alerta d'un multa captada per un radar de velocitat. El mail inclou una imatge que, en molts casos, el destinatari clicarà per fer les comprovacions pertinents. En realitat, però, aquesta acció el convertirà en víctima del que s'anomena "phishing".

Quan s'obre l'enllaç de la foto, el que fa l'usuari és descarregar un programari maligne que permetrà als "hackers" obtenir dades confidencials, entre les quals hi pot haver els números de les targetes bancàries o el DNI.

La DGT recorda que no envien fotos del radar per correu electrònic, sinó que les multes es reben per correu ordinari. A més, recomanen precaució si es rep un missatge sospitós. En aquest cas, cal eliminar el missatge i posar-se en contacte amb la policia per alertar-los de la situació.

 

Anar al contingut