Mor el nadó de dos mesos ingressat per presumptes maltractaments
L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

La DGAIA demana que es revoqui la llibertat condicional del pare del nadó de Pineda

El nadó de dos mesos va morir aquest dilluns per presumptes maltractaments

RedaccióActualitzat

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència i l'alcalde de Pineda de Mar demanen a la justícia que revoqui la llibertat condicional al pare del nadó de 2 mesos d'aquest muncicipi del Maresme, mort aquest dilluns a causa de suposats maltractaments.

La petició s'ha presentat als jutjats d'Arenys de Mar, on s'investiga el cas. L'home, de 21 anys, està lliure amb mesures cautelars com la prohibició de sortir del país.

Des del jutjats d'Arenys de Mar esperen rebre la comunicació oficial de la mort del petit i els informes mèdics abans de decidir sobre la situació del pare. Aquest migdia, s'ha fet davant l'Ajuntament d'aquest municipi un minut de silenci i una concentració de rebuig.

Durant la seva declaració davant el jutge, el pare va reconèixer haver sacsejat el nadó per despertar-lo quan estava inconscient. La DGAIA també investiga si es van complir els protocols sobre maltractaments, ja que el menor va ser atès en diferents centres sanitaris abans d'ingressar, el 4 de gener, a l'Hospital Vall d'Hebron, on va morir aquest dilluns.

L'Ajuntament de Pineda de Mar ha convocat per a aquest migdia un minut de silenci i una concentració de rebuig per aquest succés. Tant aquest ajuntament com la DGAIA volen exercir com a acusació en el cas.

Un cas en què, segons el síndic de greuges, Rafael Ribó, hi ha hagut problemes "d'informació i de comunicació". En les pròximes setmanes vol presentar una resolució reclamant un protocol específic sobre els drets dels nadons i la seva protecció en maltractaments.

Va ser una infermera de l'Hospital de Calella qui va alertar els Serveis Socials l'endemà de l'ingrés del nen, el dia 27 de desembre. Segons aquest protocol, aquest és el procediment que es fa quan es considera que es tracta d'un cas lleu o moderat.

Però no va ser fins que el nadó va tornar a l'hospital per segona vegada, uns dies més tard, i se'l va traslladar al Vall d'Hebron, que es va alertar la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), la Fiscalia de Menors i els Mossos d'Esquadra, tal com correspon als casos considerats greus.

ARXIVAT A:
Menors
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut