Ja es pot demanar la devolució de l'IRPF per maternitat i paternitat

Actualitzat

Hisenda ha posat en marxa aquest dilluns a la tarda aquest formulari per tornar l'IRPF a tots aquells pares i mares que van cobrar la prestació quan van tenir un fill, tal com va dictaminar una sentència del Tribunal Suprem. Així ho ha anunciat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero.

El document, que s'adreça a tothom que hagi tingut un fill el 2014 i 2015, és a la web d'Hisenda, on també es pot trobar informació de com s'aplica la sentència del Suprem.  Els que hagin cobrat la prestació el 2016 o 2017 podran reclamar a partir del gener.
 

Notícia relacionada: Hisenda retornarà també l'IRPF del permís de paternitat
 

Els contribuents només han d'indicar l'any en què es va cobrar la prestació i un número de compte on s'ingressin els diners.

Tindrà un cost de 1.200 milions d'euros per a les arques de l'Estat i volen ampliar-ho també a tots els funcionaris.

La ministra calcula que aquesta setmana ja començaran les devolucions i a l'abril hauria d'estar tot retornat.

"Fer-ho de manera més ordenada, ràpida, àgil. L'Agència Tributària començarà la devolució aquesta mateixa setmana i la nostra previsió és que el mes d'abril tots els contribuents ja hagin rebut la devolució (...) Ens comprometem a proposar aquest canvi legislatiu que permeti també als funcionaris i a les funcionàries la compensació per l'IRPF que se suporta durant els permisos de paternitat i maternitat."

De mitjana, les mares cobraran uns 1.600 euros i els pares, 383 euros, d'acord amb els càlculs del Ministeri.

 

 

En les primeres hores l'Agència tributària ha rebut 31.500 sol·licituds de devolució de l'IRPF de maternitat i paternitat. De fet, entre les quatre i les set de la tarda, s'han comptabilitzat pics de 200 peticions per minut.

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut