La desena edició de la Fira de la Tòfona d'Olvan vol difondre l'ampli ventall gastronòmic que ofereix el fong

ACN Olvan.-Olvan celebra aquest cap de setmana la desena edició de la Fira de la Tòfona tot i haver estat una mala campanya de collita a causa de la climatologia. El certamen buscar incentivar el producte local, raó per la qual l'Ajuntament i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, organitzadors del certamen, mantenen una cita que vol anar més enllà del fong en estat pur i posar en relleu l'ampli ventall gastronòmic que ofereix. Per tal de fer-ho possible, s'ha elaborat una recepta que es repartirà entre els assistents amb l'objectiu de donar les eines per elaborar un senzill plat amb tòfona. L'acció completa la campanya 'La Cuina de la Tòfona', que se celebra aquest més al Berguedà i que ha dut a cinc restaurants de la comarca a incloure en les seves cartes plats especials amb la tòfona com a protagonista.

Per donar a conèixer la vessant més gastronòmica del fong, a la fira hi haurà una parada de tòfona fresca i altres de productes alimentaris elaborats amb el fong, com ara formatges i embotits. Paradistes d'altres sectors, com ara el de les joies o els sabons, comptaran amb productes realitzats a partir d'aquest producte.La Fira de la Tòfona arrencarà dissabte a les 10 del matí a Cal Rosal. A banda de les parades i les activitats paral·leles hi haurà una jornada tècnica, dissabte al matí, on s'explicarà una experiència amb la tòfona vinculada al turisme, a càrrec d'una empresa familiar; així com recuperar la producció de tòfona silvestre. En paral·lel, el meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, pronunciarà la conferència 'Tendència futura en el canvi climàtic'.De la resta del cartell destaca el concurs de gossos tofonaires, que es realitzarà el dissabte a la tarda i que ha exhaurit inscripcions, i una competició infantil en la qual els nens i nenes hauran de trobar tòfones amagades.

Anar al contingut