Cadaqués

La desconstrucció del Club Med al cap de Creus encara la recta final amb visites pilot a l'estiu

Queden pocs mesos per tornar a gaudir del paratge del Club Med. Els treballs per recuperar ambientalment la zona on hi havia els més de 400 bungalous d'aquest complex turístic avancen a bon ritme i acabaran aquesta tardor. La desconstrucció de les edificacions ja s'ha enllestit i ara les feines se centren a construir els diferents itineraris de visita, que partiran d'un camí asfaltat de dos quilòmetres de llargada. Tot i que la zona encara no s'obrirà públicament, durant l'estiu sortiran del Parc Natural del Cap de Creus algunes visites guiades, que serviran com a prova pilot.

Actualitzat
El 2004 el Club Med va tancar definitivament, després que el govern espanyol comprés el terreny que ocupava, 200 hectàrees al cor del Parc Natural del Cap de Creus i a tocar de l'aigua. Per completar la protecció del parc el 2009 va començar la demolició de les més de 400 casetes.

Tota l'operació s'està fent amb màxima cura per l'entorn i els bungalous s'han anat desconstruint un a un per no fer malbé el paratge. Ara ja s'estan condicionant els camins que serviran als visitants del parc per apropar-se a la zona.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, que ha visitat la zona, ha ressaltat que la recuperació posa en valor el paisatge, i el lliga "amb el sol, el vent i la pedra", característics de l'indret.

El Club Med, o Club Méditerranée, és un grup francès d'instal·lacions turístiques de model "tot inclòs". El resort del cap de Creus va obrir portes el 1962 i durant 42 anys va ser una ciutat de vacances de luxe.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut