Imatge de tècnics i responsables de diferents departaments de la Generalitat a Lleida visitant el punt de l'esllavissada a la carretera de Baia…
Imatge de tècnics i responsables de diferents departaments de la Generalitat a Lleida visitant el punt de l'esllavissada a la carretera de Baiasca, al Pallars Sobirà, el dia 24 de maig del 2016. (horitzontal)

La delegada del Govern al Pirineu diu que la carretera de Baiasca és una ''obra d'urgència i ja s'hi està treballant''

Actualitzat

ACN Baiasca.-La delegada del Govern a l'Alt Pirineu, Rosa Amorós, i responsables de Política Territorial i Governació han visitat aquest dimarts la carretera de Baiasca per intentar trobar una solució a aquesta via que porta tancada des del passat dia 10 de maig. Amorós ha explicat que es tracta d'una ''obra d'urgència'' en la que ja s'hi està treballant. La delegada del Govern ha afegit que diferents departaments de la Generalitat, Diputació i les administracions locals treballen conjuntament per trobar finançament i poder fer una variant per salvar el punt de l'esllavissada. Amorós ha dit que l'obra suposarà una inversió d'entre 200.000 i 400.000 euros, depenent el resultat dels estudis tècnics i que fins a l'estiu no podrà estar enllestida.

L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha demanat paciència als veïns i ha afegit que és una prioritat en la qual no deixen de treballar. Vidal ha afegit que per primera vegada totes les administracions treballen coordinades per trobar una solució amb aquesta carretera.Actualment, segueix habilitat una zona d'aparcament a 1.200 metres del poble on els veïns han de deixar el vehicle i arribar caminant al poble. Aquesta situació la porten amb resignació els veïns però esperen que quan arribi el mal temps la variant estigui enllestida i no es dilati més en el temps la solució.Vidal ha afegit que el traçat serà alternatiu a l'existent donat que ara la carretera passa per un terreny inestable i seguir reparant aquest punt és ''tirar els diners''.

Anar al contingut